Protestul spontan de la metrou se suspendă, însă circulația trenurilor se va relua abia sâmbătă dimineață. În zilele următoare vor continua negocierile pe doleanțele sindicaliștilor, transmite Mediafax. Totodată, pe perioada negocierilor se suspendă acțiunile disciplinare care îi vizează pe sindicaliști, potrivit directorului Metrorex.

„Protestul se va suspenda. Am stabilit un calendar al negocierilor pentru săptămâna viitoare, au venit cu niște revendicări, le vom discuta. Suntem deschiși dialogului, nu vom începe nicio acțiune administrativă împotriva celor care au participat pe toată perioada negocierilor”, a declarat, la ieșirea de la discuții, Ștefan Paraschiv, directorul Metrorex.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a confirmat, la finalul întâlnirii avute cu conducerea Metrorex și sindicaliștii, că de sâmbătă dimineața oamenii vor putea circula din nou cu metroul.

„De mâine dimineață, având în vedere că tehnic înțeleg că este nevoie de restabilirea circuitelor, se va relua circulația. Înțeleg că tehnic nu este posibil (în seara aceasta-n.r.). Mâine dimineață oamenii vor circula cu metroul”, a spus Alin Stoica.

Protestul, unul ilegal

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus vineri că protestul este unul ilegal.„Legea este lege pentru toți. În condițiile în care îți asumi să declanșezi să provoci un protest, fie el și spontan, trebuie să știi că în stare de alertă acest lucrru este ilegal. Când declanșezi un conflict de muncă în ceea ce privește transportul public cu metroul, trebuie să știi că ai obligația legală să asiguri minim o treime din transport. Din păcate, aceste lucruri au fost desconsiderate, iar în consecință vor suporta prevederile legale în vigoare. Înțeleg că există o solicitare Metrorex care a ajuns la noi și am trimis-o de urgență la DIICOT. (…) A venit o plângere din partea Metrorex în care îi acuză pe cei care participă la acest protest de sabotaj, de terorism”, a declarat ministrul de Interne.

Ministrul Transporturilor: „Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureștean este o palmă dată întregii Românii”

Articolul precedentGeorge Simion, în umbra lui Șoșoacă
Articolul următorCDU, partidul cancelarului Germaniei, scade în popularitate