Ministrul Transporturilor: „Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureștean este o palmă dată întregii Românii”

În plus, STB a anunțat că va suplimenta numărul de vehicule, pentru a veni în sprijinul bucureștenilor care au rămas, în urma protestului spontan de la metrou, fără mijloc de transport

În urma protestului spontan al sindicatului USLM, cel care a blocat traficul subteran din Capitală, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a reacționat de urgență, catalogând nefericitul eveniment ca o acțiune împotriva întregii Românii, nu numai împotriva Capitalei. Protestul spontan a început în această dimineață, la stația de metrou de la Piața Unirii, ulterior fiind oprită activitatea tuturor garniturilor de tren.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă: „Nu vă lăsați amăgiți: miza ocupării ilegale a unor șine de metrou nu o reprezintă binele angajaților”

Când interese mafiote sunt amenințate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii și sinecuri.Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureștean este o palmă dată întregii Românii.Nu vorbim doar despre locuitorii Capitalei, care azi nu s-au putut deplasa cu trenurile Metrorex. Ci de toți contribuabilii care susțin prin subvenție de la bugetul național activitatea și, evident, salariile de la companie.Oamenii onești care lucrează la metrou au venit în această dimineață să muncească în folosul călătorilor. Pentru ei am toată aprecierea. Nu vă lăsați amăgiți: miza ocupării ilegale a unor șine de metrou nu o reprezintă binele angajaților.Nu, miza o reprezintă afacerile oneroase cu închirierea de spații comerciale. E dincolo de orice bănuială având în vedere notificarea trimisă ieri pentru evacuarea spațiilor ocupate ilegal după expirarea contractului dintre Metrorex și firma sindicatului USLM în 2018.O firmă, un sindicat vor neapărat să căpușeze Metrorex în liniște, în continuare.Cu legea de partea noastră nu vom da înapoi.

a scris ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, pe Facebook

Sindicaliștii sunt nemulțumiți din pricina faptului că Metrorex ar fi anunțat firma care administrează spaţiile comerciale din subteran să elibereze spațiile până în data de 2 aprilie 2021, decizia fiind motivată de faptul că respectivele spații comerciale ar pune în pericol cetățenii.

Confirm surselor ziare.com, sindicatul, care este controlat de peste 20 ani de de Ion Rădoi, deține în proporție de 100% firma Sindomet Servcom SRL, cea care a avut ani de zile contracte cu Metrorex.

Înghesuială, în plină pandemie

În cursul acestei dimineți, un protest spontan al sindicatului USLM a blocat circulația trenurilor de metrou, dând peste cap întregul orar. Circulația trenurilor a fost întreruptă în întreaga Capitală. Mai mult decât atât, oamenii au fost nevoiți să apeleze, în plină pandemie, la alte mijloace de transport, pentru a putea ajunge la destinație, înghesuindu-se prin autobuze ori tramvaie.

STB vine în ajutorul bucureștenilor și scoate toate vehiculele pe teren

„Având în vedere protestul spontan al angajaților Metrorex din această dimineață, Societatea de Transport București a luat toate măsurile necesare pentru a suplimenta capacitatea de transport. Astfel, STB SA face toate eforturile pentru a prelua fluxurile de călători din zona stațiilor de metrou și scoate în traseu toate vehiculele disponibile prin chemarea personalului din liber. 

De asemenea, se vor menține în traseu vehiculele care erau programate să se retragă, pentru a mări capacitatea de transport în perioada dintre orele de vârf. 

Suplimentar, STB SA va crește capacitatea de transport pe inelul central, prin întoarcerea alternativă a tramvaielor din linia 1 la Banu Manta”, arată STB într-un comunicat remis presei.

Articolul precedentArafat știe ce ar trebui să facem ca să nu ne înghesuim în magazine
Articolul următorÎPS Teodosie lovește din nou: se supune doar vocilor pe care le aude doar el
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.