Secretarul de Stat, Raed Arafat a vorbit, imediat după ce a dat anunțul noilor restricții, despre buna organizare a procesului de cumpărături, în opinia sa. Cu alte cuvinte, cum ar trebui să procedeze cei care intenționează să facă cumpărături, în contextul în care magazinele vor fi obligate să închidă de acum la orele 18:00. În spațiul public s-a vehiculat ideea potrivit căreia măsura ar fi, în realitate, una nefericită, întrucât oamenii vor fi tentați să se înghesuie în magazine, știind că au mai puțin timp la dispoziție pentru a-și face cumpărăturile.

Raed Arafat: „Am să vă spun sfatul pe care îl dau”

„În primul rând, am menționat să fie și un ordin al ministrului sănătății și al ministerelor de resort, probabil Ministerul Economiei, care vor stabili inclusiv care sunt regulile, numărul de persoane în magazin și în spațiul respectiv și cum se va controla acest lucru.”, a declarat Raed Arafat.

Noile restricții vor intra în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial

Convins că telemunca este o variantă pentru agenții economici, Arafat a mai spus că este perfect conștient că vor exista discuții, în condițiile în care oamenii s-ar putea să se simtă presați de timp, în condițiile în care magazinele se vor închide la 18:00, iar până la ora 20:00 să reușească să ajungă acasă. „Sunt convins că vor fi multe discuții aici, când ai ajuns la faza la care la ora 18.00 se închide magazinul și la ora 20.00 trebuie să fii acasă, înseamnă că ești în faza în care agenții economici trebuie să se gândească la telemuncă, trebuie să se gândească la decalarea programului de muncă”, a menționat Raed Arafat, potrivit Digi24.

Un aspect pe care Raed Arafat nu îl ia în calcul este faptul că, cel puțin în Capitală, vorbim, în anumite cazuri, de timp mare de deplasare. În plus, din pricina agitației, regulile impuse ar putea avea efectul advers așteptărilor.

„Asta nu înseamnă că noi muncim normal până la ora 18.00, după care toată lumea este la magazin. Înseamnă că trebuie să ne adaptăm, acest program trebuie să ne trimită către o adaptare la locul de muncă pentru a reduce contactul și acolo. Regulile sunt prevăzute, trebuie doar respectate. Dacă faci acest lucru, poți să găsești și momentul în care te duci la magazin nu neapărat la ora 17.55, poți să desemnezi ziua în care te duci, că nu vei merge în fiecare zi”, a mai spus Raed Arafat, potrivit sursei citate anterior.

Articolul precedentUSR Timiș o suspendă pentru un an pe Ana Munteanu, după scandalul clienților falși din restaurant
Articolul următorMinistrul Transporturilor: „Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureștean este o palmă dată întregii Românii”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.