„Restricțiile ilogice anunțate adâncesc și mai mult haosul!”, este de părere fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, actualmente senator din partea PSD în Parlamentul României. „Multe dintre ele sunt contraproductive, accelerează contaminarea și cresc la cote maxime neîncrederea. Guvernul actual e complet depășit de situație! Nu este și nici nu va fi în stare că readucă sub control pandemia.”, continuă aceasta.

Gabriela Firea enumeră restricțiile care, în opinia sa, sunt aberante

Printre măsurile pe care Gabriela Firea le consideră aberante se numără și închiderea tuturor activităților de comerț ori de prestări servicii de la ora 18:00, de vineri până duminică, acolo unde rata de infectare depășește 4 la mia de locuitori, ori chiar toată săptămâna acolo unde situația este mai dramatică de atât. „Va fi mai multă aglomerație, oamenii vor avea mai puține ore la dispoziție, pentru rezolvarea acelorași nevoi; în plus se creează o supraaglomerare chiar înainte de ora închiderii, dat fiind că, în cursul săptămânii, programul de lucru al majorității salariaților se încheie la 16:00 sau 17:00.”, a scris Firea pe pagina sa de Facebook.

Cât despre interdicția circulației după ora 20:00, între zilele de vineri și duminică, acolo unde rata de infectare depășește 4 la mia de locuitori sau întreaga săptămână, dacă sare de 7,5 la mie, Firea este de părere că „Guvernul incompetent Cîțu a ales să-i pedepsească pe toți cetățenii responsabili, pentru că nu este în stare să impună măsurile celor care le încalcă”.

Guvernul pedepsește toată populația și în primul rând pe cei responsabili cărora le impune o restricție aberantă.

Gabriela Firea

„Ce risc reprezintă o plimbare în parc sau chiar pe stradă, indiferent de oră?”, se întreabă senatorul social democrat, adăgând că „mai cu seamă în weekend când oamenii pot realmente să iasă la aer, mai ales că și vremea s-a încălzit. Mai ales copiii, au nevoie de cat mai multe activități în aer liber”.

Firea are soluția „dovedită științific”. Guvernul, acuzat că ar neglija soluțiile eficiente

În al treilea rând, fostul edil al Capitalei se întreabă „ce face cineva care e nevoit să se deplaseze între localități cu rată de infectare mai mică de 4, dar drumul traversează localități unde rata de incidență depășește 4 sau chiar 7,5% și e interdicție de circulație?”, precizând, de asemenea, că „în declarația pe proprie răspundere se precizează că e permis doar ”Tranzit sau călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei”, concluzionează Firea.

Articolul precedentBode anunță totalul amenzilor date în urma protestului spontan de la metrou, de vineri
Articolul următorVlad Voiculescu, fără mască pe holurile Parlamentului
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.