Fostul edil al Capitalei, actual senator PSD, Gabriela Firea, acuză Guvernul că ar lua măsurile nepotrivite, în contextul pandemiei, sugerând că lockdown-ul nu este o soluție. În opinia acesteia, testarea în masă și izolarea ar fi cele mai bune soluții, subliniindu-și ideea cu afirmația „e dovedit științific”.

Gabriela Firea acuză: „Oricine și pentru orice motiv, dacă vroia să intre în grațiile guvernanților, înjura “testarea lui Firea”!”

Gabriela Firea a mai spus că anul trecut, pe vremea când încă ocupa fotoliul de edil al Capitalei, ar fi încercat, împreună cu cei șase primari de sector de atunci, „cu disperare aproape”, testeze în masă locuitorii Capitalei. „Două campanii de testare au fost blocate de instituțiile statului care aveau responsabilitatea sa ne protejeze sănătatea: Guvern, MS, DSP, INSP”, a declarat Gabriela Firea pe Facebook.

Gabriela Firea vrea din nou la primărie

În tot acest timp, Dr Arafat tăcea filosofic. Să nu supere șefii

Referitor la încercarea fostului edil de testare în masă, aceasta susține că, la vremea repectivă, premierul de atunci, Ludovic Orban i-ar fi schimbat din funcție pe ministrul Sănătății al perioadei, Victor Costache, însă și pe Adrian Streinu-Cercel, „doar pentru că susțineau această testare salvatoare de vieti omenesti!”.

„Testarea extinsā reduce cu 50% infectarea, lockdown-ul doar cu 30%, titreaza presa europeanā!”, a mai spus pe Facebook Gabriela Firea, fiind convinsă că aceasta este singura soluție cu adevărat eficientă, adăugând că își dorește, în continuare, ca soluția ei să fie pusă în practică. „Mai bine mai târziu decât niciodată, nu? Asta după ce întreaga presă de pe întreaga planetă scrie de peste un an despre cât de importantă e testarea”.

Cu scopul de a-și susține cauza, senatorul amintește inclusiv de declarațiile actualului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, cel care ar fi scris pe Facebook, acum câteva zile, faptul că cifrele privind testatea ar fi fost măsluite, declarații îndelung comentate de toată spuma politică a zilelor noastre. „Treziti-va! Treziti-vă, voi, toți guvernantii care vă dați cu părerea pe Facebook când aveți, potrivit fișei postului, obligația să munciți!”, comentează Firea.

„Drepturile românilor nu sunt cotele apelor Dunării, să le citiți voi în fiecare zi ca papagalii, dar să nu faceți nimic pentru respectarea lor! Și dacă aveți informații că instituții ale statului au înșelat cetățenii, duceți-vă la Parchet, nu comentați pe Facebook!”, a mai spus fostul primar al Municipiului București.

Articolul precedentReacțiile primarilor de sectoare, în urma protestului de la metrou, cel care a blocat Capitala
Articolul următorPoliția Capitalei, despre protestul spontan care a blocat traficul la metrou: „au fost chemați polițiști de acasă”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.