Protestul de astăzi, de la metrou a dus la situația în care o întreagă Capitală să fie pusă în fața paraliziei. Oamenii s-au trezit în postura de a se „izbi” de porțile închise de la prima oră a dimineții, fiind nevoiți să apeleze la surse alternative de transport spre locurile de muncă. Subiectul a fost comentat pe larg de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, însă și de premierul Florin Cîțu, cel care a subliniat că ar exista un fost deputat PSD care, îngrijorat că „îi dispar sincurile”, care s-a angajat în organizarea unui protest ilegal. „Despre asta este acțiunea ilegală care a blocat metroul în această dimineață. Din punctul meu de vedere, nimeni nu este mai presus de lege, asta i-am transmis domnului ministru și trebuie să ia măsuri. Bucureștenii nu trebuie să sufere pentru că un fost deputat pesedist își pierde sinecuri. Am transmis același mesaj domnului ministru Bode.”, a spus pe pagina sa de Facebook, premierul Florin Cîțu.

În plus, câțiva dintre primarii de sector au avut, la rândul lor, reacții, vis-a-vis de situația neplăcută cu care s-au confruntat astăzi locuitorii Capitalei. Printre aceștia se numără Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Ciprian Ciucu.

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1

„Șantajul Mafiei a ajuns și la metrou. Cei care blochează metroul bucureștean și se joacă cu destinele oamenilor trebuie să răspundă în fața legii. Asemenea gesturi de șantaj sunt de netolerat.”, a declarat Clotilde Armand.

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2

O reacție a avut și primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, cel care remarcă, la rândul lui, faptul că din pricina sindicatului, întreaga Capitală este acum blocată.

„Un oraș întreg suferă acum în trafic fiindcă șefii de la sindicat nu mai pot face și ei un ban necinstit de pe urma spațiilor Metrorex. Pentru ei nici nu contează siguranța călătorilor. Sau legea. Sau angajații pe care îi reprezintă. Totul pentru cașcaval. Halucinant.”, a spus Radu Mihaiu.

Ministrul Transporturilor: „Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureștean este o palmă dată întregii Românii”

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6

„Incredibil… Personajul acela de la sindicatul din Metrorex își permite să ducă o mână de oameni în „subteran” (atenție și la conotație) ca să își arate el forța și să își păstreze privilegiile. Mai mult, o face si prostește, fără revendicări și fără intenția de dialog social, cu singurul obiectiv, maximal, demisia ministrului. Ridicol și penibil. Este incredibil unde s-a ajuns, un personaj nederanjat de nimeni timp de 30 de ani este vârful unei organizații al cărei scop nu este bunăstarea angajaților ci acapararea de privilegii pentru vreo câțiva jmecheri. Hai, gata, e timpul să iesim din tranziție si sa ajungem în Europa! Instituțiile de ordine să facă ordine și metroul să își reia circulația.”, a scris pe Facebook Ciprian Ciucu.

Articolul precedentÎPS Teodosie lovește din nou: se supune doar vocilor pe care le aude doar el
Articolul următorFirea are soluția „dovedită științific”. Guvernul, acuzat că ar neglija soluțiile eficiente
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.