Foto: Captură Digi24

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost suprins fără mască sanitară pe holurile Parlamentului, relatează Digi24. Ulterior, echipa de jurnaliști a televiziunii menționate anterior l-a filmat pe ministru în ipostaza zădărnicirii combaterii bolilor.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, se leapădă preț de vreo douăzeci de minute de masca de protecție

Mai exact, ministrul Vlad Voiculescu poate fi zărit în plină discuție cu un coleg parlamentar care, spre deosebire de acesta, poartă masca, așa cum prevede regulamentul, în contextul pandemiei de Covid-19.

Din imagini se poate observa că nici distanța dintre cei doi nu este respectată, cu atât mai important cu cât ministrul Voiculescu nu poartă mască.

(VIDEO) Mii de persoane au protestat împotriva măsurilor anti-Covid, la Constanța, Brăila și Galați

Ce spune legea

Normele impuse obligă orice cetățean, ministru sau nu, să poarte masca de protecție în orice spațiu public închis sau deschis. Orice abatere de la această normă se încadrează în zădărnicirea combaterii bolilor și se pedepsește cu o amendă cuprinsă între 500 şi 2500 de lei.

În tot acest timp, protestele anti-restricții iau amploare în toată țara, ele fiind anunțate inclusiv pentru ziua de astăzi, ca repetiție a zilei de ieri când mii de persoane s-au strâns în mai multe orașe importante din țară pentru a protesta împotriva noilor restricții.

În paralel, Vlad Voiculescu, ministru al celui mai important minister, în contextul pandemiei, dă apă la moară și motiv suplimentar pentru ca protestatarii să continue manifestațiile.

Articolul precedentGabriela Firea, împotriva noilor restricții, cele despre care crede că „adâncesc haosul”
Articolul următorFritz, despre cei care au orchestrat protestele de ieri: „Timișoara nu-i a lor”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.