Edilul Timișoarei, Dominic Fritz a declarat că va respecta mereu dreptul oricui de a protesta, „mai ales la Timișoara, orașul libertății”. Cu toate astea, primarul este de părere că nu există libertate fără responsabilitate. „Supărarea pe măsurile luate la nivel național pentru combaterea pandemiei nu este o justificare pentru încălcarea regulilor și terorizarea unui întreg oraș în miez de noapte.”, a spus acesta, în urma protestelor de aseară, împotriva măsurilor suplimentare în contextul pandemiei.

Dominic Fritz, convins că în spatele protestelor anti-restricții există un grup de interese

Este evident pentru toată lumea că prin acțiunea de noaptea trecută, desfășurată concomitent în mai multe orașe din țară, s-a încercat provocarea și intimidarea cetățenilor, după un an de sacrificii

Dominic Fritz

„Știu că încrederea pe care am primit-o de la timișoreni a deranjat multe grupuri de interese, iar transparența la care lucrăm în Primăria Timișoara îi sperie pe mulți. Rezultatul: aceiași oameni care recent clamau că nu locuiesc în Timișoara s-au adunat noaptea trecută în fața casei mele pentru a mă înjura. Nu mă vor intimida.”, a mai spus edilul Timișoarei.

Gabriela Firea, împotriva noilor restricții, cele despre care crede că „adâncesc haosul”

Mai mult decât atât, Dominic Fritz este de părere că cei care protestează nu își doresc un dialog. „Sunt împinse de la spate de niște extremiști care declară public că doresc libertate pentru toți, dar în același timp promovează un discurs violent, xenofob și antieuropean – adică profund anti-timișorean.”, subliniază acesta.

Nu, Timișoara nu-i a lor

Dominic Fritz

Fiind convins că este absolut normal ca anumie restricții să fie dezbătute de opinia publică, edilul subliniază că „pandemia nu va fi învinsă nici prin scandări în miez de noapte, nici prin promovarea unor teorii ale conspirației, nici prin atacuri personale”.

„Rata de infectare la Timișoara a început să scadă, iar județul Timiș are acum șansa de a deveni primul din țară în care se realizează imunizarea colectivă. Este momentul să arătăm prin acțiunile noastre că Timișoara este acel oraș unde bunul simț și rațiunea și-au făcut casă, iar discursurile care învrăjbesc și divizează nu își au locul”, a concluzionat Dominic Fritz, pe pagina sa de Facebook.

Articolul precedentVlad Voiculescu, fără mască pe holurile Parlamentului
Articolul următorÎntrebare: De ce nu dau rezultate măsurile restrictive anti-covid?
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.