Sursă foto: Facebook
Sursă foto: Facebook

Nu, nu este o întrebare capcană. Ba e chiar o întrebare de bun-simț, în condițiile în care, aseară, au fost proteste ”spontane” în țară, iar azi se anunță altele.

Împotriva măștii, împotriva orelor de intrat în casă, împotriva ”vaccinării obligatorii”, împotriva reptilienilor-franc-masoni-soroșiști etc.

Deci, de ce nu dau rezultate măsurile restrictive anti-covid?

Pentru că nu se respectă, de aia!

Răspunsul la întrebare, pe înțelesul tuturor

Dacă țin bine minte, anul trecut, imediat după ce a trecut ”starea de urgență” și începuseră, cât de cât, să mai scadă cazurile, v-ați îmbulzit, ca înecații, peste tot. La mare, la munte, la alte mări, la alți munți. Ați umplut terasele, ați pus de chefuri peste chefuri și v-ați pupat copii, cu părinți, cu cumnați și cu nășici, ba chiar cu necunoscuți, că dă-l încolo de virus, nu se ia de la pupat!

De parcă 2 luni de stat în casă v-au lobotomizat. Bine, cei care au respectat, cât de cât, regulile și în starea de ugență. Pentru că și atunci s-au găsit câțiva ”curajoși” să sară gardul, să ocolească legea, să ajute activ la răspândirea virusului. Amenzile n-au rezolvat mare lucru, că nu le-ați plătit, le-ați contestat sau le-ați onorat și-ați continuat.

Mai țineți minte când încingeați hore pe plajă sau prin mijlocul stațiunilor? Mai țineți minte când vă frecați unul de altul la pupat de moaște și îmbrățișat icoane? Mai țineți minte când făceați schimb de ADN cu vecinul de tren, de prosop sau de lumânare?

Între timp unii își pierdeau locurile de muncă, alții se îmbolnăveau, alții mureau.

Mania statului la coadă, mania îmbulzelii și mania pupatului

Dup-aia v-ați gândit că nu e ok să se poarte mască, să se limiteze numărul de oameni de la o masă sau dintr-un hotel sau să nu vă-nghesuiți în locuri publice. Că dacă nu-i adunare, hălăcheală sau coadă, nu vă simțiți români. Și-ați ieșit la primele proteste.

V-ați mai prins că nu e tocmai ok să trăiți non-stop cu copilul în casă, că e enervant și energic, și-ați băgat-o pe aia cu ”Vai, săracii micuți, cum pierd ei materie esențială de la clasa zero sau minus zero! Vor să ne distrugă viitorul! Lăsați-i la școală, că nu răspândesc ei nimic, îs doar niște bieți copilași!”

De parcă, dacă-s mici, nu-s tot bombe cu ceas. Să fim serioși, cu cât îs mai mici, cu atât se protejează mai puțin. Când îs mici ling bara din autobuz și desenează cu scuipat pe bancă. Da` nu, că e mai important să nu vă mai iasă păr alb cu ei în casă, măcar 4 ore pe zi să aibă altcineva grijă de ei.

Și ați mai pus de un protest. Nu mai insist pe cât v-ați înghesuit unii în alții și cum ați încrucișat, involuntar, tulpini de corona între voi.

Un an mai târziu, numărul de cazuri crește. Au apărut vaccinuri contra, pe care le refuzați, fără să știți prea bine de ce. Din principiu. Că nu vă spune vouă statul ce să faceți. Pe lângă asta, ieșiți din nou, nervoși, urlători și violenți în stradă, că măsurile anti-covid sunt inutile, și statul nu face decât să-și bată joc de noi și să ne țină închiși în case.

Soluțiile sunt la mintea găinii, dar…

Dar nu luați în calcul un fapt extrem de simplu: din cauza voastră crește, constant, numărul de cazuri. Și se iau și măsurile alea, contra cărora protestați. Că dacă ați fi stat liniștiți în casă, și ați fi respectat măsurile în primele luni, n-am mai fi ajuns aici.

E o chestie atât de logică și de simplă, că nu-mi pot da seama de ce nu o pricepeți. Aș spune că e la mintea găinii, dar și aia ia, uneori, gripă aviară.

Protestați exact ca grașii ăia, care se plâng că-s obezi, pe care îi iau pompierii cu macaraua și care, în timp ce se plâng că nu-și dau seama cum au ajuns aici, mai bagă rapid două șaorme, că le e foame.

Poate că, dacă ați respecta niște reguli simple, elementare și de bun-simț, n-ar mai fi nevoie să protestați ”spontan” în stradă, c-ar trece, de la sine, pandemia. Dar ar fi prea ușor, nu? Vorba aia, ”motanul țipă”.

Articolul precedentFritz, despre cei care au orchestrat protestele de ieri: „Timișoara nu-i a lor”
Articolul următorȘoșoacă le-a cerut adepților săi să ardă măștile, ca să „întrețină focul”
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.