De duminică seară au intrat în vigoare noile restricții, potrivit HG aprobate pe 25 martie, ce prevede că în localitățile cu rata de infectare de peste 4 la mia de locuitori, circulația pe timpul nopții să fie interzisă între orele 20.00 și 5.00.

Protestele, la care au participat în mare parte tineri, au fost promovate de organizațiile PAUR, după cum s-a putut vedea în multitudinea de live-uri transmise pe rețelele de socializare.

La Constanța, protestul a debutat în fața sediului prefecturii, de unde coloana a plecat în marș prin oraș, ajungând pe faleza Cazinoului și pe bulevardul Tomis, potrivit Replica Online. Protestatarii cer ridicarea restricțiilor de circulație și a celor referitoarea la orarul de funcționare a magazinelor și teraselor.

Duminică, a treia zi de proteste la Brăila, cu sute de tineri mărșăluind pe una dintre principalele artere. Aceștia au scandat ”Libertate!”, ”Demisia!” sau ”Brăila, trezește-te!”, iar în fața Palatului Administrativ li s-au alăturat și cââiva parlamentari PAUR, în frunte cu deputatul de Brăila Ciprian Ciubuc. Au mai fost prezenți deputații de Galați Sorin Muncaciu și Lilian Scripnic, senatorul de Covasna Ionuț Neagu și senatorul de Brăila Andrei Hangan, potrivit Obiectiv de Brăila.

Protest spontan și la Galați

Duminică, la ora 20.00, când au intrat în vigoare noile restricții (rata de infectare aici era încă de sâmbătă de peste 4 la mia de locuitori), sute de gălățeni au ieșit în stradă, unde au protestat împotriva măsurilor impuse de autorități. Au mers în marș până la Prefectură, iar în fața Spitalului Judeațean au scandat „Jos Masca!”.  „Protestul este spontan. Avem echipaje care însoțesc coloana de manifestanți. Până la acest moment nu au fost aplicate sancțiuni. Acestea vor fi aplicate ulterior, după identificarea participanților”, a transmis Jandarmeria Galați în timpul protestului.

La Cluj, protest pentru neînchiderea sălilor de sport

„Deschideți sălile!”, au scandat cei în jur de 100 de clujeni care s-au adunat duminică la protestul intitulat „Mișcare pentru libertate”. Oamenii sunt nemulțumiți de decizia autorităților de a închide sălile de sport și de fitness, ca măsură de limitare a extinderii coronavirusului, în localitățile unde incidența a trecut de 4 la mie, printre care se află și Cluj-Napoca. Cei prezenți la protest au fost pașnici, fiecare dintre ei executând exerciții fizice în mijlocul Pieței Unirii.

PAUR cheamă românii la protest și astăzi

Deputatul PAUR Dan Tănasă, cel remarcat în urma scandalului din holul Parlamentului, a postat pe pagina sa de socializare, o nouă convocare la proteste. „Oprim nebunia. Luni, ora 17.00. În fața prefecturii din fiecare județ”.

Protestele celui mai nou partid: un ghiveci de conspirații

Articolul precedentBăsescu ar renunța la Arafat de tot: „A distrus sistemul de salvare în România”
Articolul următorVicepreședinte al PNL despre antivacciniști: „Instituţiile abilitate, printre care şi CNA, pot interveni”