Deputatul de Neamț Laurenţiu Dan Leoreanu, unul dintre vicepreședinții PNL, ar dori ca instituţiile abilitate, inclusiv Consiliul Național al Audiovizualului, să fie mai ferme și să ia măsuri în această perioadă împotriva promovării unor „impostori care susţin tratamente care încalcă protocoalele medicale” și a antivacciniştiilor. În contextul în care situaţia a escaladat și tot mai mulți români au încredere în mesajele acestora, refuzând tratamentele medicale autorizate, referirea acestuia a fost directă înspre Flavia Groşan.

Din punctul de vedere al liberalului, deja este vorba despre un „fenomen periculos din ce în ce mai răspândit în spaţiul public”, unde apar mai des impostori și antivaccinişti, „mai ceva ca medicii care se află în prima linie de luptă cu pandemia”.

Leoreanu explică însă că nu dorește o cenzură, ci măsurile ar trebui gândite ca mijloace de a proteja cetățenii.

Cel mai grav este că mulţi români cred în cuvintele acestor impostori, refuză terapiile medicale, precum administrarea oxigenului, nu cred în purtarea măştii de protecţie sau nu cred în virus, chit că ajung să se îmbolnăvească grav. Este complet iresponsabil ca aceste persoane, precum Flavia Groşan, să continue să fie promovate.

Există instrumente prin care instituţiile abilitate, printre care şi CNA, pot interveni pentru a lua măsuri împotriva acestui fenomen. Suntem într-un război cu o pandemie care distruge vieţi, locuri de muncă, sănătatea psihică a multora dintre noi. Nu este vorba de cenzură, ci de a încerca să limităm efectul deosebit de nociv pe care îl are prezenţa acestor indivizi în spaţiul public”, a precizat Leoreanu, citat de Adevărul.

Articolul precedent(VIDEO) Mii de persoane au protestat împotriva măsurilor anti-Covid, la Constanța, Brăila și Galați
Articolul următorRăzvan Cherecheș: „Vaccinurile nu ne vor proteja pentru valul trei”