Începând din această seară vor intra în vigoare noile restricții în contextul evoluției epidemiologice, iar circulația pe timp de noapte va fi restricționată între orele 20.00 și 5.00, de vineri până duminică, în localitățile cu incidența de peste 4 la mia de locuitori. Totodată, de la ora 18.00 vor fi închise magazinele și activităţile de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.

În localitățile în care incidența trece de 7,5 la mia de locuitori, carantina de noapte se impune pe toată durata săptămânii, la fel și închiderea magazinelor, care vor funcționa până la ora 18.00.

Potrivit HG, în toate localităţile, cu incidența cumulată la 14 zile mai mare de 4 la mia de locuitori, este permisă circulația în afara intervalelor orare în următoarele situații: a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi; b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente; c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei; d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie.

Ieșirea se face pe baza declarației pe proprie răspundere, respectiv a declarației de la angajator.

Bucureștiul a trecut de 7 cazuri la mia de locuitori

Potrivit raportării de duminică, Bucureștiul are o incidență cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile de 7,02 cazuri la mia de locuitori, cu 609 noi cazuri confirmate în ultimele 24 de ore.

La nivelul României au fost confirmate 4.439 de noi cazuri de infectare cu Covid, iar 11 județe au incidența cumulată de peste 3 la mia de locuitori, pe primul loc aflându-se județul Ilfov, cu 8,49 cazuri la mia de locuitori. Pe „podium” este Timiș, cu 6,02 cazuri la mia de locuitori.

Noile măsuri restrictive, din București, au fost aprobate de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență

Articolul precedentCiolacu nu îl vede pe Dragnea revenit în PSD
Articolul următorSRI se implică în cercetarea amenințării cu moartea la adresa actriței Maia Morgenstern