Brigada Antiteroristă a SRI a colaborat cu Poliţia Română în ancheta referitoare la mesajele de ameninţare la adresa actriței Maia Morgenstern, directoarea Teatrului Evreiesc de Stat, informează IGPR, citat de Digi 24.  În urma cercetărilor au fost identificate două persoane, una din Timiș, alta de pe raza municipiului București.

„În continuarea cercetărilor efectuate în cauza privind mesajele de amenințare adresate doamnei Maia Morgenstern și Teatrului Evreiesc, au fost efectuate investigații pentru identificarea persoanei care a trimis mesajul, în colaborare cu SRI – Brigada Antiteroristă, fiind stabilită posibila adresă electronică IP, utilizată pentru transmiterea mesajelor”, se arată într-un comunicat al IGPR. În prezent se fac verificări la domiciliile celor două persoane suspecte, pentru clarificarea situației.

„Situația în cauză este analizată și la nivelul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și DIICOT, în vederea stabilirii de elemente specifice unui act terorist, urmând a se dispune în consecință”, mai precizează IGPR.

PAUR încearcă să se delimiteze de persoana care a amenințat-o pe actriță

Maia Morgenstern a primit, sâmbătă, într-o zi de sărbătoare pentru comunitatea evreiească, un mesaj care cuprinde amenințări cu moartea, expeditorul semnând în „numele partidului AUR”. În acest caz, reprezentanții PAUR consideră că „au început să apară intoxicații, fake news și înscenări mizerabile în numele Alianței pentru Unirea Românilor. Și nu avem decât trei luni în Parlamentul României! Vă dați seama ce va urma? Dar toate atacurile și manipulările care încearcă să ne discrediteze nu fac decât să confirme că reprezentăm o forță puternică și incomodă pentru cei care vor să îngenuncheze România.

Noi o să le demontăm, cu răbdare, până va înțelege și presa din România că e cazul să-și respecte misiunea de câine de pază sau măcar să verifice informația și să nu preia știri generate de nume fictive care scriu texte abjecte în numele nostru”. Mai mult, aceștia au precizat că semnatarul mesajului nu este un membru al PAUR.

Reacție din partea Guvernului

Alexandru Muraru, Reprezentant Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, solicită ca autoritățile „să trateze cu celeritate și maximă seriozitate” acest caz.

„Aceste amenințări nu trebuie tratate cu superficialitate, cu atât mai mult cu cât ele vin, la prima vedere, sub semnătura unui grup parlamentar. Privesc cu multă reținere afirmațiile de delimitare ale deputatului George Simion, liderul partidului AUR, grupare politică neo-fascistă, cunoscută pentru ieșirile publice xenofobe, antisemite, conspiraționiste în manifestări politice publice, stradale, pe rețelele de socializare și, mai grav, de la tribuna Parlamentului!”, a declarat Alexandru Muraru.

PAUR se consideră victimă în cazul amenințărilor cu moartea la adresa actriței Maia Morgenstern

Articolul precedentDeclarațiile cu care se poate circula în următoarele două săptămâni
Articolul următorMoțiunea împotriva lui Oros, de la Agricultură, pe ordinea de zi a Camerei Deputaților