Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

M-am uitat la protestele organizate de Alianța pentru Unirea Românilor. Inițial, am zis că o să fie amuzant. De fiecare dată găsesc câte ceva care să fie hilar: o expresie, o lozincă, un cuvânt folosit ciudat. De data asta n-am reușit. De data asta am simțit milă. Milă și lehamite.

Nu știu cât cred cu adevărat organizatorii ceea ce susțin, dar grupul, în sine, chiar credea. Chiar credea că e acolo să protesteze împotriva vaccinării obligatorii. Chiar credea că e o mare conspirație mondială ca să ne dezindividualizeze și, eventual, să ne îndepărteze de dreapta credință.

Grupul ăla crede orice bălărie, oricât de gogonată ar fi, doar pentru că simte nevoia să nu mai creadă în prezent. Pentru că îi e mai ușor să creadă o teorie a conspirației – oricare ar fi ea – decât să mai creadă în medici, politicieni sau chiar propriii lor copii.

Un mare NU vaccinării forțate, deși nu-i obligă nimeni să se vaccineze

Degeaba le spui că e inutil să scandeze ”Stop vaccinării obligatorii!” și “Nu vaccinării forţate!”, pentru că nu s-a pus problema de vaccinare obligatorie. Vaccinarea e voluntară. ”Da` dacă?” Dacă va deveni obligatorie? Dacă vor să ne vaccineze ca să ne controloze sau, mai rău, ca să ne omoare? Dacă e o chestie mai mare, și mai puternică, și mai ocultă, și vor doar să ne înrobească?

Ei, dacă ar fi așa, îmi pare rău să le spun că nici măcar Alianța pentru Unirea Românilor nu-i poate salva. Dacă e un plan al ocultei mondiale, un partid mic și vocal din România, susținut de o gașcă de pensionari conspiraționiști, câțiva credincioși fervenți și niște copii care veniseră la protestul anti-mască cu masca adânc fixată pe figură, n-o să-i salveze.

Protestele bazate pe conspirații, inspirate din cărți SF

Indiferent de adevărul suprem, pentru moment nu faci decât să propagi ură, neîncredere și dezbinare. Care, oricum ar fi, sunt împotriva principiilor creștine pe care le susține crucea pe care o agitați nervoși prin aer.

Degeaba le spui de oamenii care s-au îmbolnăvit sau au murit din cauză de coronavirus. O să-ți spună că cifrele au fost umflate, că, de fapt, e vorba doar de o gripă banală, că nici boala, nici morții nu există și că, per total, mai degrabă mor liberi, fără mască, decât să se supună unei autorități care vrea doar să-i tragă în piept.

Nu știu dacă preferă să creadă că boala nu există pentru că le e frică, sau pentru că sunt inconștienți. Nici măcar nu contează. Contează că victimele alea sunt reale, că și o banală gripă poate ucide și că, indiferent de cum o cheamă, nu fac decât s-o ajute să se răspândească în continuare. Și că, dacă au impresia că sunt liberi, și sub stindardul PAUR tot controlați se cheamă că sunt. Doar că de alte persoane.

Drepturile dacilor liberi sunt mai presus decât drepturile românilor

Grupurile astea vocale militează pentru libertate, și pentru un viitor necontrolat de dușmanii poporului, și pentru drepturile dacilor liberi. Și sunt atât de încrâncenați, pentru că au impresia că cineva vrea să-i fure, tot timpul. Să le limiteze drepturile. Să le fure caii de la bicicletă.

Pentru ei, nu există ”drepturile noastre”, există doar ”drepturile lor”. Și pentru libertatea și drepturile lor, calcă peste libertatea și drepturile generale, pentru că au impresia că dețin adevărul suprem. Pe care, foarte democratic vorbind, vor să ți-l bage pe gât.

Pe ei nu-i obligă nimeni să se vaccineze, dar li se pare normal să te împiedice pe tine să faci asta. Purtatul măștii e un lucru banal, pe care au dreptul să nu-l facă, dacă își asumă amenda; dar ar vrea să te oblige să n-o mai porți tu, care n-ai nicio problemă cu ea. Ei au dreptul să creadă că nu se pot îmbolnăvi, tu n-ai dreptul să te protejezi. Că le încalci libertatea. Libertatea lor.

Spuneam că mi s-a făcut milă. Milă și lehamite. Pentru că, în încercarea lor de a scăpa din conspirația asta pe care și-au construit-o frumos, cu argumente adunate de ici și colo, înlocuiesc un jug imaginar, cu altul, la fel de imaginar, dar mai periculos. Pentru simplul fapt că instigă la ură și violență.

Cât despre lehamite… I-aș lăsa să se agite. Să se adune și să se pupe fericiți între ei. Până în vară, parte din populație va fi vaccinată. Cei care vor să aibă grijă, vor avea în continuare. Lasă-i să facă schimb de ADN între ei, în timp ce scandează vocal ce vor. Până la urmă, pandemia se va termina. Și-atunci își vor pierde un subiect major de revoltă. O conspirație în minus. Și poate, poate vor realiza că da, există interese mai mari la mijloc. Iar ei au fost manipulați, pentru încă niște procente în plus, la următoarele alegeri.

Articolul precedentAngela Merkel renunță la restricțiile severe din perioada Paștelui
Articolul următorMarcel Ciolacu vrea comisie de anchetă în privința „datelor pandemiei”
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.