Liderul PSD, Marcel Ciolacu intervine în scandalul „datelor pandemiei”, care potrivit ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu au fost măsluite. De altfel, zilele acestea se așteaptă prezentarea unui nou mod de calcul al incidenței cazurilor de infectare, în vederea carantinării.

„Măsluirea cu premeditare a datelor pandemiei de către Guvernul Orban este un atentat la sănătatea românilor și la siguranța statului! Răfuiala din Guvern dintre USR și PNL scoate la lumină ceea ce PSD spunea de multă vreme: că datele pandemiei sunt falsificate în funcțiile de interesele lor electorale, de cât de abrupt scădeau în sondaje! Cu premeditare, în deplină cunoștință de cauză! Pe baza acestor date măsluite, s-au luat decizii cu impact direct asupra sănătății publice! Pe baza lor s-au restrâns drepturi și libertăți cetățenești! S-au închis școli timp de un an de zile! Localități întregi au fost carantinate! Afaceri ridicate cu greu au fost distruse! Pe minciunile lor”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Social-democratul anunță că va cere înființarea unei Comisii speciale de anchetă în Parlament, „care să scoată la lumină toată golănia liberală”.

„Faptele lor sunt prea grave, ca să mai poată fi ascunse sub preș! Voi cere înființarea unei Comisii speciale de anchetă în Parlament, care să scoată la lumină toată golănia liberală! Și mă aștept ca transparenții de la USR să susțină acest demers! Românii trebuie să știe cine sunt vinovații pentru suferințele îndurate, iar cei vinovați să răspundă conform legii”, concluzionează liderul PSD.

Când doi se ceartă, pierde toată lumea

Fostul ministrul al Muncii, Violeta Alexandru a precizat, tot într-o postare pe Facebook, că afirmaţii politice de genul „nu am încredere în cifrele cazurilor de COVID-19“ nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea. În replică, Vlad Voiculescu afirmă că înainte de alegerile parlamentare, din calculul incidenţei la 14 zile, au fost „pierdute” vreo două zile.

De altfel, Voiculescu a revenit cu o nouă postare, în care „încearcă să facă lumină” în scandalul cifrelor pandemiei. „Nu există două guverne în lumea asta care să fi gestionat pandemia la fel. Mai mult, nu există un singur guvern care să fi gestionat pandemia cu aceleași instrumente și cu același succes de când a început și până astăzi. Unele lucruri se îmbunătățesc pe parcurs. Asta facem și noi, în mod transparent: discutăm, aducem argumente, analizăm si îmbunătățim ce e de îmbunătățit”, a scris Voiculescu.

Ciolacu vrea cu PNRR în Parlament. Cîțu nu mai zice nu

Articolul precedentProtestele celui mai nou partid: un ghiveci de conspirații
Articolul următorOrban, prea ocupat să citească postările lui Voiculescu