Șeful PNL, Ludovic Orban a reacționat la acuzațiile pe care le-a făcut ministrul Sănătății, cu privire la cifrele pandemiei, dar în același timp a precizat că demnitarii ar trebui să se ocupe de cu totul altceva decât de postări pe rețele de socializare.

„Ministrul Sănătății trebuie să conducă lupta împotriva pandemiei, să susțină procesul de vaccinare, să pregătească proiectele pentru PNRR, trebuie să urmărească avizarea tuturor proiectelor de achiziție care sunt solicitate de spitale și finanțate din fonduri europene, trebuie să fie foarte, foarte ocupat. Nu comentez un comentariu. Modalitatea de calcul al ratei de incidență a fost cunoscută pe toată perioada. Am avut cu sprijinul STS aplicația Coronaforms în care sunt toate datele și care nu pot fi modificate în niciun fel”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, la Parlament.

Ministerul Sănătății vrea schimbarea grilei de carantinare

Comisii cerute pe baza comentariilor de pe social-media

Totodată, acesta l-a sfătuit pe Vlad Voiculescu, dar și pe alți demnitari să petreacă mai puțin timp pe Facebook. „Eu n-am avut timp să citesc comentariile. Eu sunt un om ocupat, sunt un om care am o activitate care nu-mi permit să urmăresc și așa trebuie să fie orice om care deține o funcție publică. Ministrul Sănătății trebuie să se ocupe de sănătatea cetățenilor”, a mai declarat Orban.

De altfel, liderul PNL a comentat și decizia pe care social democrații au anunțat-o cu privire la înființarea unei comisii de anchetă care să se ocupe de datele pandemiei.

„Dacă cei de la PSD au timp că se uite în comment-urile făcute de un ministru la 12 noaptea, la o postare făcută de un deputat, să îşi întemeieze solicitarea de înfiinţare a comisiei pe analiza comment-urilor de pe postările de pe paginile deputaţilor…”, a concluzionat fostul premier.

Marcel Ciolacu vrea comisie de anchetă în privința „datelor pandemiei”

Articolul precedentMarcel Ciolacu vrea comisie de anchetă în privința „datelor pandemiei”
Articolul următorDoi constănțeni, cu teste PCR false la intrarea în România