Doi constănțeni s-au ales cu dosar de cercetare penală pentru uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale, după ce la revenirea în țară, din Bulgaria, pe la Vama Veche, au fost prinți cu două teste negative PCR, false. Cei doi încearcau în acest mod să se sustragă de la aplicarea măsurilor de sănătate publică.

Potrivit Poliției de Frontieră, în data de 23.03.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, judeţul Constanţa, poliţiştii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific unui autoturism, înmatriculat în România, la bordul căruia se aflau doi cetăţeni români în vârstă de 26, respectiv 54 ani, cu domiciliul în judeţul Constanţa.

„Cu ocazia controlului efectuat, aceştia au prezentat reprezentantilor Direcției de Sănătate Publică Constanţa, prezenţi în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, două teste PCR cu rezultate negative pentru detecția infecției cu virusul SARS-COV-2.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, constatând că testele prezentate nu au fost eliberate de clinica menționată în documente, acestea fiind false”, se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

Totodată, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, cu privire la două persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale, iar la finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

Certificatul european, o barieră împotriva fraudelor

Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, a precizat la Digi 24, că certificatul nu este un pașaport, ci un document unic european. „Comisia propune standardizare pentru a nu mai întâlni situații în care se solicită acest tip de documente și, dacă nu corespund sau se cer elemente care nu sunt cuprinse în acele documente, poate fi întors din drum. Intenția e să unificăm formatele, să fie ușor verificate de către statele membre, deci când cineva prezintă certificatul, cel care îl primește să vadă, să verifice autenticitatea lui, pentru a lupta și cu fenomenele de fraudă care au apărut în prezent”, a explicat Adina Vălean.

Certificatele medicale, noile „pașapoarte” europene

Articolul precedentOrban, prea ocupat să citească postările lui Voiculescu
Articolul următorPrefectul Capitalei: „Așteptăm în cursul zilei de mâine să se ia decizii la nivel guvernamental”