Prefectul Capitalei, Alin Stoica a declarat miercuri că decizia cu privire la ceea ce se va întâmpla în București va fi luată abia joi, după întâlnirea CNSU, dar și după ședința de Guvern.  

„În momentul de față sunt în pregătire atât o hotărâre de Guvern, cât și o ședință a CNSU. Nu vor fi la fiecare sector decizii separate. Noi așteptăm în cursul zilei de mâine să se ia decizii la nivel guvernamental, o hotărâre de Guvern și la nivel de CNSU pe care noi le vom implementa imediat. Ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență ar trebui să fie mâine și imediat după aceea, dacă noi trebuie să implementăm măsurile, vom face imediat după ședința de CMBSU. Printre propuneri sunt și propuneri care vizează nu numai Bucureștiul, ci și o parte din județul Ilfov. De aceea acolo ar trebui să luăm decizii și pe zona respectivă și da, așa cum am mai spus, Bucureștiul reprezintă un pol economic și demografic foarte important și Guvernul este foarte interesat de soarta acestei zone”, a afirmat miercuri prefectul Alin Stoica.

Reamintim că Bucureștiul se află pentru a doua zi consecutivă cu incidența de peste 6 la mia de locuitori, iar potrivit legii în vigoare acesta este pragul pentru intrarea în carantină. Acest lucru nu se întâmplă imediat, fiind nevoie de o decizie a CNSU.

Timișoara, încă o săptămână de carantină

Carantina a fost prelungită, miercuri, pentru încă 7 zile în Timișoara, după votul în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș. Timișoara este primul oraș mare, carantinat în 2021.

După scandalul în care carantina a fost impusă de la Centru, după ce CJSU Timiș a votat împotriva carantinării Timișoarei, autoritățile locale au făcut un pas înapoi și au votat, miercuri, prelungirea acestei măsuri pentru însă 7 zile.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica vrea înăsprirea controalelor

Articolul precedentDoi constănțeni, cu teste PCR false la intrarea în România
Articolul următorLiderul UDMR, despre funcțiile din TVR și Radioul public: „Cu cine vom veni, cu ce, nu ştiu”