kelemen hunor ucraina
Kelemen Hunor (Foto: Facebook)

Kelemen Hunor, liderul UDMR și partener cu acte în regulă al coaliției de guvernare, a vorbit în cadrul unui interviu acordat Agerpres despre mai multe subiecte ale zilei, de la planurile de viitor întru bunăstarea țării, la Planul Național de Redresare și Reziliență, dar și despre funcțiile de conducere din televiunea și radioul public. Aici vor crește mai multe „capete”, însă cumva Kelemen Hunor a vrut să spulbere discuțiile potrivit cărora funcțiile de conducere au fost suplimentate pentru ca toți partenerii alianței să prindă câte ceva.

Informația a apărut relativ recent, după ce liderii PNL, USR-PLUS și UDMR s-au înțeles ca TVR să aibă două funcții de conducere iar Radioul public alte două.

Iar în această seară, liderul UDMR a punctat că nu e niciun plan obscur la mijloc, ci e vorba despre performanță.

Nu e bine să fie acelaşi om, preşedintele Consiliului de Administraţie să fie şi directorul general. Eu am spus că trebuie să separăm fiindcă aşa se întâmplă în toate societăţile care au rezultate, care funcţionează bine. Şi atunci, managerul se ocupă cu administrarea instituţiei, cu tot ce înseamnă punerea în aplicare a strategie, şi de aceea, trebuie cu atribuţii diferite, trebuie separate cele două funcţii, nu trebuie suprapuse.

Fiecare partid din coaliţie a nominalizat câte două persoane, dacă nu mă înşel, ei lucrează pe un proiect de lege în acest sens, să separăm cele două funcţii, preşedintele Consiliului de Administraţie de directorul general şi, când vom avea o propunere din partea colegilor noştri, text de lege, atunci vom discuta în Coaliţie, asta este partea legislativă.

Rapoartele celor două societăţi nu au fost discutate în Parlament de ani de zile, urmează să discutăm şi dacă vor fi respinse, şi probabil că vor fi respinse, atunci, Consiliul de Administraţie este schimbat şi urmează procedurile legale pentru nominalizarea Consiliilor de Administraţie şi la Televiziune şi la Radio. Cu cine vom veni, cu ce, nu ştiu, asta vom vedea după ce pică Consiliul, dacă pică Consiliul de Administraţie… Nu ştiu cu ce nominalizări vom veni, important este să încercăm să vedem care sunt problemele la cele două societăţi, dacă sunt probleme”, a declarat liderul UDMR pentru sursa citată.

Articolul precedentPrefectul Capitalei: „Așteptăm în cursul zilei de mâine să se ia decizii la nivel guvernamental”
Articolul următorTănasă de la PAUR nu-și regretă comportamentul