Președintele PSD, Marcel Ciolacu, e plin de admirație pentru ceea ce se întâmplă în Franța. Nu chiar pe toată linia, ci în ceea ce privește abordarea Planului Național de Redresare și Reziliență, care ar trebui prezentat în Parlament.

Cu toate acestea, premierul a anunțat deja în urmă cu câteva zile că PNRR va avea un moment de glorie în fața parlamentarilor, însă ieri Ciolacu dădea exemplul pozitiv al Franței, după o întâlnire cu ambasadorul Franței în România.

Am discutat astăzi cu E.S. doamna Ambasador Laurence Auer despre experiența Franței în ceea ce privește accesarea profesionistă a instrumentelor financiare pe care statele membre ale UE le au la dispoziție pentru redresarea economică post-pandemie. Consider că și România trebuie să preia modelul Franței, astfel încât Planul Național de Redresare și Reziliență să fie prezentat în Parlament. Revenirea la o viață normală este o prioritate absolută, dar este crucial să ne uităm la ceea ce fac partenerii noștri europeni în plan economic pentru a nu rata o șansă istorică de reformare și dezvoltare a României”, scria liderul PSD pe Facebook.

Zilele trecute, Planul Național de Relansare și Reziliență a fost pus în dezbatere publică pe pagina de internet a Ministerului Proiectelor Europene, după o primă aprobare în Guvern, iar în curând Executivul urmează să aprobe și memorandumul în baza căruia va negocia cu Comisia Europeană.

Acum, Florin Cîțu a precizat clar că Planul va fi prezentat și parlamentarilor, deși anterior susținea altceva, pe principiul „Este un atribut al Guvernului, este o decizie a Guvernului și nu trebuie să meargă în Parlamentul României”.

Articolul precedentUnde sunt banii încasați pe „taxa lăcomiei”?
Articolul următorTurcan dă asigurări: salariile medicilor nu vor scădea