În urma zvonurilor apărute, potrivit cărora, salariile personalului din sănătate ar urma să sufere o scădere, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a dat asigurări că vorbim, într-adevăr, de niște zvonuri, însă despre unele false, întrucât ministerul pe care aceasta îl conduce nu ar fi luat în calcul „nicio secundă” o astfel de măsură. „Evaluarea sistemului public de salarizare pe care o realizăm la Ministerul Muncii nu a luat nicio secundă în calcul scăderea salariilor personalului din sistemul de sănătate.”, a spus Turcan, potrivit Digi24.

Turcan vrea echitate pentru cei rămași cu salariile mici, „din iresponsabilitatea PSD-ului”

Mai mult decât atât, adaugă ministrul Muncii, singura măsură care ar urma să fie luată, momentan la stadiul de „intenție”, este ca pe viitor să se regleze „inechitatea” celor care au rămas cu salarii mici, din vina social democraților, adaugă Turcan. În vizor sunt brancardierii, infirmierii, cei care, conform declarațiilor ministeriale ar sta încă „pe salarii de bază foarte mici și fără sporurile pe care le au ceilalți angajați din același domeniu de activitate”, a detaliat pe Facebook Raluca Turcan.

Unde sunt banii încasați pe „taxa lăcomiei”?

Astfel, aceasta a ținut să menționeze că există o serie de politicieni care au obiceiul de a lansa informații false în spațiul public, în mod intenționat, pentru a discredita actuala guvernare în ochii populației. Ea a catalogat aceste gesturi ca fiind „criminale”.

„Este iresponsabilă tentativa anumitor politicieni de a manipula personalul-cheie din sănătate cu false știri precum cea despre scăderea salariilor. Personalul medical, cel din ATI mai ales, are o responsabilitate uriașă în vreme de pandemie. Orice manipulare făcută cu scopul de a-l demotiva, venită din partea unor politicieni care nu au făcut altceva decât să distrugă și nu să construiască, este calificabilă drept un act criminal”, a mai spus Turcan.

Articolul precedentCiolacu vrea cu PNRR în Parlament. Cîțu nu mai zice nu
Articolul următorPAUR insistă, în fața Ministerului Energiei, ca situația minerilor să fie rezolvată
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.