Angela Merkel, cancelarul Germaniei, intens criticată pentru decizia de impunere a restricțiilor  în perioada Paștelui catolic, a revenit asupra acestei decizii, relatează Frankfurter Allgemeine Zeitung. „Această greşeală este în totalitate greşeala mea, deoarece, în final, eu am toată responsabilitatea. Aceasta este funcţia mea”, a afirmat Angela Merkel, potrivit FAZ.

„Decizia a fost luată cu cele mai bune intenţii. Era bine-fundamentată, dar nu putea fi implementată într-un timp scurt. O greşeală trebuie recunoscută şi corectată. În acelaşi timp, sigur că ştiu că această situaţie generează mai multă incertitudine, regret acest lucru şi le prezint scuze tuturor cetăţenilor. Sunt convinsă că Germania va ieşi victorioasă din lupta cu virusul”, a subliniat Angela Merkel.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a decis, pe fondul criticilor, anularea deciziei de menţinere a restricţiilor antiepidemice stricte în perioada Paştelui catolic, care este pe 4 aprilie. Actualele restricţii fuseseră prelungite iniţial până pe 18 aprilie. Opoziţia din Germania şi reprezentanţi ai Bisericii Catolice şi ai Bisericii Evanghelice criticaseră planul Guvernului Angela Merkel şi al guvernelor landurilor de menţinere a restricţiilor antiepidemice stricte în perioada pascală.

Deși criticată, sunt și voci care o susțin pe Angela Merkel

Primul ministru saxon, Michael Kretschmer (CDU), consideră că Angela Merkel nu este singura persoană responsabilă de deciziile luate luni. „Cred că nu trebuie să-și asume responsabilitatea pentru asta. Această decizie a fost luată în comun de 16 prim-miniștri și guvernul federal ”, a declarat Kretschmer miercuri, la Dresda. „Toată lumea care a participat la eveniment, inclusiv eu, este responsabilă personal pentru acest eveniment. Dintre numeroasele decizii corecte care au fost luate pentru a combate pandemia, cea a restricțiilor prelungite și în perioada de Paște. Nu a fost nici bine pregătit, nici suficient de gândit și, prin urmare, a primit multe critici”, a precizat Kretschmer. Mai mult, acesta a cerut mai multă prudență din partea populației.

Germania își intensifică restricțiile chiar înainte de Paști

Articolul precedentCamera Deputaților a desființat Secția specială
Articolul următorProtestele celui mai nou partid: un ghiveci de conspirații