În Germania, Paștele de anul acesta are toate șansele să semene destul de mult pentru locuitorii acestei țări cu cel pe care aceștia l-au trăit anul trecut. Mai exact, din pricina înrăutățirii situației epidemiologice, s-a decis înăsprirea, din nou, a restricțiilor, pe fundamentul exploziei de cazuri din ultima perioadă. „Situaţia este gravă. Numărul de cazuri creşte exponenţial, iar paturile de la terapie intensivă se umplu din nou”, a declarat cancelarul german, Angela Merkel, adăugând că, din câte observă aceasta, vorbim despre o creștere „exponențială” a pandemiei, relatează AFP.

Germania, pe muchie de cuțit

Rata de incidenţă a atins luni 107,3 cazuri la 100.000 de persoane, cu peste 7.700 de cazuri noi şi 50 de decese raportate. În momentul de față, Guvernul Federal, împreună cu landurile, se bazează pe intensificarea campaniei de vaccinare, care pare să nu se desfășoare tocmai conform planurilor. „Suntem într-o cursă pentru vaccinare, care trebuie să fie efectivă cât mai repede posibil”, a declarat, de asemenea, cancelarul german.

Ministrul Sănătății din Germania, în conflict de interese din cauza măștilor

Astfel, adunările de orice fel în aer liber vor fi strict interzise în perioada 1-5 aprilie, magazinele putând deschide, la rândul lor, în data de 3 aprilie, fiind vorba, în acest caz, despre magazinele alimentare. În plus, a mai spus Merkel, se va pune accent pe limitarea reuniunilor private, închiderea facilităţilor culturale şi de agrement. Toate aceste restricții vor fi prelungite până la 18 aprilie, a anunţat, de asemenea, Angela Merkel. Ulterior se va decide dacă după acestă dată, Germania va putea reveni, încet-încet, la normalitate.

Articolul precedentMinistrul Sănătății din Germania, în conflict de interese din cauza măștilor
Articolul următorNelu Tătaru și pandemia: „Măsurile nu le învățăm nici astăzi și nu le luăm nici astăzi”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.