Ministrul Sănătății din Germania, Jens Spahn este în centrul atenției cu privire la scandalul măștilor de protecție, anunță AFP, citat de The Local. De altfel, doi parlamentari din partidele aflate la guvernare, Nikolas Löbel – Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi Georg Nüsslein – Uniunea Creştin-Socială (CSU), ar fi câştigat sute de mii de euro în urma unor afaceri legate de furnizarea de măşti în timpul pandemiei de coronavirus.

Spiegel Online a raportat că ministerul sănătății condus de Jens Spahn a cumpărat anul trecut 570.000 de măști de la o companie, Burda, condusă chiar de soțul lui Spahn, Daniel Funke.

Un purtător de cuvânt de la Burda a declarat pentru Spiegel că această compania a ajutat la procurarea măștilor în aprilie anul trecut, când guvernele din întreaga lume se luptau cu disperare pentru achziționarea măștilor de protecție. Totodată, purtătorul de cuvânt a adăugat că Funke nu a fost implicat, nici în achiziție,nici în acord.

Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al ministerului sănătății a spus că contractul cu Burda „a fost încheiat și realizat după primirea ofertelor într-un proces standardizat la prețuri de piață”.

Acuzații înainte de alegerile parlamentare

Raportul a apărut în momentul în care mai mulți deputați din partidul CDU al lui Merkel și din partidul-soră bavarez CSU au fost loviți de o serie de acuzații de grefă dăunătoare cu doar șase luni înainte de alegerile generale. Fostul ministru al justiției din Bavaria, Alfred Sauter, a renunțat duminică la toate posturile sale în partidul CSU, după ce a fost cercetat cu privire la cererile de corupție legate de contractele de achiziție a măștilor. Sauter a respins toate pretențiile.

În scandalul măștilor de protecție s-a implicat și președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, care a condamnat îmbogăţirea personală a unor parlamentari în urma unor afaceri legate de aprovizionarea cu măştile de protecție împotriva Covid 19, calificând drept „ruşinoase” astfel de practici.

Doi parlamentari conservatori din partide aflate la guvernare, Nikolas Löbel – Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi Georg Nüsslein – Uniunea Creştin-Socială (CSU), ar fi câştigat sute de mii de euro în urma unor afaceri legate.

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier reacționează în scandalul măștilor

Articolul precedentÎncă patru localități din jurul Capitalei în carantină, pentru două săptămâni
Articolul următorGermania își intensifică restricțiile chiar înainte de Paști