Localităţile ilfovene Chitila, Ciorogârla, Corbeanca şi Măgurele intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile, începând de luni seara, potrivit unui comunicat al Prefecturii Ilfov. Acestea se alătură altor 14 localități din județ.

Cele patru ordine emise de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat dr. Raed Arafat, prevăd că măsura carantinei se instituie de luni, ora 22,00, până pe 5 aprilie, la aceeaşi oră.

Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat în şedinţa de duminică patru hotărâri prin care propune carantinarea pentru Chitila, Ciorogârla, Corbeanca şi Măgurele.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor care locuiesc, tranzitează sau lucrează în localitățile carantinate, Instituția Prefectului – Județul Ilfov pune la dispoziția celor interesați: Modelul orientativ de adeverință de la angajator; Declarația pe proprie răspundere pentru tranzitarea localităților în care a fost instituită carantina; Declarația pe proprie răspundere pentru ieșirea din locuință în localitățile carantinate în format PDF și editabil.

Le puteți găsi accesând acest link.

În ceea ce privește situația Capitalei, potrivit edilului Nicușor Dan, se caută soluții pentru evitarea carantinării. La raportarea de luni, 22 martie, Bucureștiul avea o incidență a cazurilor de infectare, din ultimele 14 zile de 5,67 la mia de locuitori, dar și aproape 40% din totalul cazurilor confirmate la nivelul țării, 1.446 de infectări din 3.743 de cazuri naționale.

De altfel, mâine este așteptată decizia cu privire la noua grilă de carantinare, anunțată de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan. Potrivit acesteia este vorba de şase indicatori, care va da o imagine mult mai apropiată de realitatea actuală, între care indici de evoluţie, trend, rată de incidenţă, capacitate de testare, număr de cazuri pe UAT, cu focar sau fără focar.

Ministerul Sănătății vrea schimbarea grilei de carantinare

Articolul precedentMinisterul Sănătății vrea schimbarea grilei de carantinare
Articolul următorMinistrul Sănătății din Germania, în conflict de interese din cauza măștilor