Evitarea carantinării Capitalei a fost principalul subiect de discuție dintre premierul Florin Cîțu și primarii din Capitală. De altfel, Bucureștiul este în prag de carantinare, după ce la raportarea Grupului de Comunicare Strategică, luni, au fost înregistrate 1.446 de noi cazuri de infectare cu Covid (din 3.743 la nivelul României), iar incidența din ultimele 14 zile este de 5,67 la mia de locuitori.

„Tot ce înseamnă măsuri de închidere a școlilor, de închidere a activităților economice sunt măsuri obligatorii care urmează niște acte normative emise de autorități naționale. Noi, autorități locale, nu putem decât să ne conformăm. La această discuție am încercat să găsim acele măsuri efective, dincolo de partea legislativă, care să evite carantinarea Bucureștiului”, a spus Nicușor Dan.

Primarul general a afirmat că, referitor la autoritățile naționale, este vorba de o înăsprire normativă acolo unde nu se respectă legea.

Potrivit GCS, primul loc în țară este ocupat de județul Ilfov cu 6.78 rată de infectare la mia de locuitori, iar majoritatea orașelor din județ au intrat sau urmează să intre în carantină.

Privatizează Clotilde Armand Centrul „Caraiman” în folosul unui coleg de partid ?

Carantinare cu „cântec”

Subiectul carantinării pare să fie unul care deranjează. În privința prelungirii carantinei din Timișoara, secretarul de stat al MAI, Raed Arafat este în conflict direct cu președintele CJ, Alin Nica, după  a decis să prelungească măsura pentru trei zile. Propunerea de continuare cu o săptămână a carantinei nu avusese suficiente voturi pentru a fi adoptată în Consiliul Județean pentru Situații de Urgență.

„O decizie democratică a unui Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş este subminată sau redusă la tăcere printr-o decizie abuzivă de la nivel central. (…). Raed Arafat ar trebui să ne explice care este temeiul juridic legal în baza căruia a dat Ordinul (de prelungire a carantinei cu 72 de ore, n.r.). (…). Una din pârghiile pentru oprirea acestor abuzuri ar putea fi, probabil, acţionarea în instanţă a ordinului”, a afirmat Alin Nica, într-o conferinţă de presă.

Ciolacu sfidează autoritățile și anunță că în seara de Înviere e dispus să plătească amenda

Articolul precedentLa Constanța, amenzi pe „bandă rulantă”
Articolul următorDuo-ul Bănescu-Simion: invocă principiile creștine, dar le-au uitat cu desăvârșire