Duo-ul Bănescu-Simion: invocă principiile creștine, dar le-au uitat cu desăvârșire

Principiile creștine sună bine, până în momentul în care trebuie puse și în practică

Principiile creștine sunt simple și frumoase: iubire, compasiune, toleranță. Atât.

De atât e nevoie pentru a fi un bun creștin. Și nici măcar nu trebuie să fii creștin.

E de ajuns să fii om bun, pentru a respecta principiile creștine.

Partea ciudată e că mulți dintre cei care se bat cel mai tare cu pumnul în piept că sunt buni creștini, încalcă, în mod repetat, tocmai aceste principii simple.

Să luăm, spre exemplificare, principiile duo-ului Bănescu-Simion

Bănescu, purtătorul de cuvânt BOR și Simion, liderul PAUR. Doi ortodocși care insistă că sunt buni creștini care luptă pentru a apăra dreapta credință ortodoxă, pe care multiple forțe exterioare se zbat s-o distrugă. Care țin discursuri pompoase, învârtind Biblia în aer și dând citate din Vechiul și Noul Testament, pentru a convinge lumea că acționează în numele Domnului. Care vin cu argumente și pilde biblice, pentru diverse evenimente actuale. Care, cu voie sau fără de voie, uită și de iubire, și de compasiune, și, mai ales, de toleranță.

Cel mai recent incident: biserica din parcul IOR a fost vandalizată

Un lăcaș de cult a fost vandalizat, stupid și de prost-gust. Cu vopsea roz și cu mesaje de genul ”Be gay, do crime”, ”LGTB”, ”ANTIFA”, mă rog, chestii din astea de puști teribiliști sau de persoane, în cel mai bun caz, proaste.

Putea fi o persoană gay care a făcut asta, putea să nu fie gay. Indiferent de orientarea sexuală, e un act scabros. Stupid, inutil, făcut cu răutate.

Poliția caută vinovații, ancheta este în curs. Indiferent de orientarea sexuală, cine a făcut asta merită pedepsit. Pentru că nimic nu justifică vandalismul.

Reacția duo-ului Bănescu-Simion

Ambii au sărit la beregata comunității LGTB.

”Toleranța clamată isteric de nucleele ideologice ale LGBT, mai recent BLM sau ANTIFA, lovește din nou. Și face ceea ce știe ea mai bine: vandalizează, murdărește, expectorează mesaje grotești și, în accese de supremă inteligență, își scrie numele pe toate gardurile”, spune Bănescu.

”Ce avem de așteptat atunci când minoritățile care beneficiază de toate drepturile majorității nu fac decât să se victimizeze și să atace, până acum doar verbal, majoritatea?”, completează Simion.

Ambii aruncă prima piatră. Până la urmă, nu contează cine a mânjit pereții bisericii, contează că au un motiv să mai instige puțin la ură împotriva unei întregi minorități.

Dacă un nebun a mâzgâlit o biserică, și dacă se dovedește că nebunul ăla e gay, ăsta nu e un motiv să arunci cu pietre în alte sute de mii de oameni.

Nu e motiv să consideri că toți sunt violenți, descreierați, încrâncenați împotriva bisericii.

Nu e motiv să presupui că întreaga comunitate o să se adune, să dărâme biserici și să vă împiedice să vă rugați sau să fiți creștini. S-ar putea să fiți uimiți să aflați că există și persoane gay creștine. Chiar creștin-ortodoxe practicante. Una nu o exclude pe alta. Sau că, pur și simplu, îs doar oameni buni, care-și văd de ale lor, care nu se afișează ostentativ și care nu fac rău nimănui.

Creștinismul nu susține dublul standard, unii creștinii, da

E ca și cum ai spune că, pentru că anumiți preoți au abuzat copii (cazuri dovedite, în instanță), toți preoții sunt pedofili. Și, extrapolând, toți creștinii sunt pedofili.

Dar asta nu vă convine, nu? Dacă un preot abuzează un copil, e un caz nefericit. I-a luat Dumnezeu mințile. Dacă un gay face o prostie, toată comunitatea e de blamat. Să-i băgăm pe toți la închisoare, să-i răstignim, să-i ardem pe rug, înainte de a o face ei!

Principiile creștine: o teorie frumoasă, care în practică lipsește cu desăvârșire

Iubire, compasiune, toleranță. Dar doar pentru ai noștri. Doar pentru cei care sunt de acord cu noi și care se mulează perfect pe crezul nostru.

Restul? Restul ducă-se dracului, că oricum scrie și-n Biblie că-n Iad vor ajunge! Și de ce să așteptăm să ajungă acolo când le-o veni rândul? Hai să le facem aici, pe pământ, Iad și, dacă se poate, să-i trimitem mai repede acolo unde le este locul.

Ce nu văd nici Bănescu, nici Simion e că, prin discurs și atitudine, fac doar rău. Înainte de a predica principii creștine, ar fi mai bine să le pună în aplicare. Momentan, nu fac decât să instige la ură și, în numele Domnului, să se transforme în judecători.

Recunosc, nu sunt un bun creștin. Dar îmi place să cred că sunt un om bun, care urmează principiile de bază. Și care le cunoaște, pentru că n-a reținut din Biblie doar ceea ce-i convine. Inclusiv faptul că doar Domnul are dreptul să judece, în doctrina ortodoxă.

Articolul precedentBucureștiul încearcă evitarea carantinării
Articolul următorFlorin Cîțu: „Nimeni nu este mai presus de lege”
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.