Premierul Florin Cîțu a transmis un mesaj pe Facebook, după ședința cu primarii din București, că vor fi luate măsuri mai dure pentru cei care nu respectă restricțiile impuse de autorități. Tocmai pentru ca aceia ce le respectă să nu aibă de suferit.

Nimeni nu este mai presus de lege. Am spus-o clar și o repet. Astăzi am ședințe cu autoritățile locale din țară și din Capitală, pentru a gestiona cât mai bine epidemia din România. Trebuie să găsim soluții pentru cazurile punctuale în care măsurile de prevenire a infectării cu SARS-COV-2 nu sunt respectate. Măsurile mai dure vor fi pentru acest segment. Nu vreau ca românii care  respectă regulile de mai bine de un an să aibă de suferit din această cauză. Știu că este greu și le mulțumesc pentru tot efortul pe care l-au făcut și îl vor face în continuare.

Florin Cîțu, premierul României

Totodată, premierul a precizat faptul că fără implicarea cetățenilor nu vom reuși să trecem cu bine peste valul 3 și că de respectarea acestor măsuri depinde economia.

Indiferent câte măsuri va lua Guvernul și câte paturi vor fi suplimentate in spitale, fără implicarea voastră nu vom reuși să trecem cu bine peste valul 3 al pandemiei. Dacă respectăm măsurile de protecție, economia rămâne deschisă și nici nu aglomerăm spitalele. Cred că sunt suficiente motive pentru a face împreună încă un efort, pentru a acționa responsabil. Și să nu uităm că vaccinarea rămâne singura soluție pentru revenirea la normalitate”, a mai scris Florin Cîțu, pe Facebook.

Bucureștiul, în situația de la finalul lui 2020

Primarul general, Nicușor Dan a precizat, după întâlnirea cu premierul, că Bucureștiul se află în aceeași situație cu cea din ultimele două luni ale lui 2020, dar că trebuie să facem „mai rezistăm lunile acestea”, în care este campania de vaccinare se află în etapa a treia, cea în care este vizată populația generală.

„Suntem în aceeași situație din noiembrie, decembrie. Aceleași măsuri de atunci, mai puțin deschiderea școlilor, sunt în vigoare în momentul acesta. Totul este să fim responsabili și să trecem cu bine. Mai avem de trecut două luni, pentru că este o cantitate mare de vaccinuri care urmează să vină în România în lunile aprilie și mai. Noi trebuie să mai rezistăm lunile acestea, martie și aprilie, până când un număr de vaccinuri vor sosi”, a spus primarul Capitalei.

Bucureștiul încearcă evitarea carantinării

Articolul precedentDuo-ul Bănescu-Simion: invocă principiile creștine, dar le-au uitat cu desăvârșire
Articolul următorFlavia Groșan a scăpat nesancționată de Colegiul Medicilor