Advertisement

Polițiștii din municipiul Constanța au dat duminică seară 110 amenzi, în valoare totală de peste 100.000 lei, în localurile care nu au respectat reglementările valabile pe durata pandemiei, potrivit unui comunicat al instituției, transmite Replica Online.

La acțiune au participat peste 50 de polițiști și jandarmi din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. Tomis, fiind verificate peste 80 de societăți comerciale și legitimate peste 420 de persoane.

Potrivit sursei citate, Polițiștii Secției 1 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că 5 localuri amplasate pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, strada Aprodul Purice, Satul de vacanță, strada Nicolae Iorga, strada Soveja își serveau clienții în interior. Administratorii societăților comerciale au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei fiecare. În urma reverificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că una dintre societățile comerciale nu respectă, în continuare, măsurile impuse, fiind aplicată o altă sancțiune contravențională, în valoare de 5.000 de lei.

Polițiștii Secției 4 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în 4 baruri de pe strada Dumitru Marinescu, strada Biruinței, strada I.L. Caragiale, strada Nicolae Filimon servesc băuturi alcoolice, în condițiile în care nu activitatea nu este permisă în baruri. Administratorii societăților comerciale au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 24.000 de lei.

Și sportul a fost amendat

Nici activitățile sportive nu au fost ocolite de controlul polițiștilor. Astfel, la un teren de sport acoperit cu balon, unde participau 18 persoane, administratorul spațiului a fost sancționat contravențional de către polițiști, cu amendă în valoare de 10.000 de lei, conform Legii 55/2020, de asemenea fiind aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 3.000 de lei, în conformitate cu Legea 61/1991, pentru împiedicarea organelor de poliție în luarea măsurilor legale.

Vă reamintim că municipiul Constanța este foarte aproape de carantină, duminică, 21 martie, incidența cazurilor de coronavirus fiind de 5,26. În momentul atingerii pragului de 6 cazuri la mia de locuitori, carantina va fi instalată la Constanța.

Cîțu: „Nu am o problemă cu protestele. Sunt liberal și protestele sunt ok”

Advertisement
Articolul precedentCiolacu sfidează autoritățile și anunță că în seara de Înviere e dispus să plătească amenda
Articolul următorBucureștiul încearcă evitarea carantinării