Potrivit noilor declarații ale premierului Florin Cîțu, situația carantinării Capitalei, localitate în care incidența cazurilor a crescut vertiginos în ultima perioadă, va fi discutată astăzi, la ora 13:00, împreună cu edilul Nicușor Dan, urmând ca la ora 16:00 să aibă o a doua întâlnire, de data aceasta cu Asociația Consiliilor Județene și cu Asociația Municipiilor din România, pentru a fi puse la punct detaliile cu privire la măsurile pe care administrațiile locale ar trebui să le ia, dacă stuația o va cere, raportat pe fiecare localitate, în parte.

Prim-ministrul a mai spus că nu își dorește să carantineze Capitala, însă a sugerat că s-ar putea să nu aibă de ales, în condițiile în care rata de infectare se apropie cu pași repezi de 6 la mia de locuitori, ceea ce marchează limita la care se impune carantinare, a anunțat Digi24.

Florin Cîțu, „intransigent” cu cei ce nu vor respecta legea

„Vorbim de o minoritate, că nu toate restaurantele și nu toate cluburile nu respectă regulile, sunt doar câteva. Vă spun că acolo unde nu se respectă legea voi fi intransigent.”, a spus, de asemenea, premierul Cîțu. În același context acesta a adăugat că există în plan o ordonanță de urgență prin care se va putea reglementa suspendarea activității tuturor cluburilor care nu respectă legislația în vigoare.

Premierul nu se opune protestelor, însă cu o condiție „vitală”

Nimeni nu este mai presus de lege

a menționat premierul

Declarând despre sine că este liberal, așadar, nu are cum să aibă ceva contra protestelor organizate împotriva modului în care guvernul său administrează situația actuală, Florin Cîțu menționează, totuși, că orice protestar ar trebui să țină cont de lege și de măsurile impuse de autorități în acest moment, în contextul pandemiei.

„Nu am o problemă cu protestele. Sunt liberal și protestele sunt ok. Sunt oameni care mă înjură și vor să protesteze. Foarte bine! Dar să o facă respectând legea. Să poarte mască! E tot ceea ce le cer”, a mai spus Florin Cîțu, adăugând că „din păcate, avem și parlamentari, politicieni care îndeamnă, instigă la nerespectarea legii. Aici cred că este o problemă de morală pentru acești oameni”.

Voiculescu nu exclude carantinarea Capitalei, dacă rata de infectare va sări peste 6

Articolul precedentPrivatizează Clotilde Armand Centrul „Caraiman” în folosul unui coleg de partid ?
Articolul următorCiolacu sfidează autoritățile și anunță că în seara de Înviere e dispus să plătească amenda
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.