Deputații au votat, miercuri, proiectul de desființare a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție (SIIJ) cu 171 de voturi „pentru” și 136 „contra”, transmite Agerpres. Senatul urmează să dea votul final.

Proiectul privind desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) în forma primită de la Comisia juridică, a avut și câteva amendamente printre care şi unul al deputatului minorităţilor naţionale Ionel Stancu, care prevede că magistraţii pot fi trimişi în judecată doar cu încuviinţarea CSM.

Realitatea a dovedit că înfiinţarea acestei Secţii speciale a fost o mare eroare. Consider că este o ruşine în privinţa Justiţiei române privind retroactiv şi văzând bilanţul acestei secţii. (…) . Avea ocazia această Secţie specială să demonstreze tuturor că ne-am înşelat atunci când am criticat în mod vehement înfiinţarea ei. Nu s-a întâmplat lucrul acesta.

Ministrul Justiției, Stelian Ion la dezbaterea proiectului de lege privind desfiinţarea SIIJ

Chemări false la DNA

Votul de astăzi nu a fost unul fără incidente. Potrivit președintelul PNL, Ludovic Orban, mai mulți deputați liberali au fost sunați cu puțină vreme înainte de exercitarea votului și „convocați la DNA Brașov”.

„Vă informez că s-a petrecut un lucru absolut incredibil. Foarte mulți colegi deputați din PNL, cu 20-30 de minute înaintea exercitării votului pe legea pentru desființarea SIIJ au fost sunați și convocați la DNA Brașov. Mai mulți parlamentari PNL au fost sunați de pe un numar de telefon, probabil cartelă. Era un apel fals. Cineva a premeditat.  Cineva a încercat să îi scoată din sala de plen înainte de vot. Ovidiu Sergiu Bîlcea, Luminița Barcari, Nicolae Giugea (n.r. au fost sunați), este o listă mare, cred că sunt peste 10 deputați în această situație. Le-am sugerat să facă sesizare la Poliție”, a declarat Ludovic Orban, președintele camerei Deputaților.

Scandal pe holul Parlamentului, PAUR și insulte nedemne de un demnitar

De altfel, în timpul declarațiilor de presă oferite de ministrul Justiției, Stelian Ion și președintele USR, Dan Barna, deputatul PAUR Dan Tănasă l-a înjurat pe colegul său de la USR Ionuț Moșteanu.

„Dacă te bag în (…) o să zici că am ceva cu tine personal. Tu, pe lângă George Simion, ești un zero barat. Ești un securist, puți de la o poștă a securism și îți fac o mare favoare că te bag în seamă. Ești un zero barat, ești nimeni-n drum”, i-a spus Dan Tănasă lui Ionuț Moșteanu. Tănasa nu s-a rezumat doar la Moșteanu, având cuvinte de ocară și pentru Stelian Ion. „CSM dă aviz negativ şi vine neterminatul ăsta şi spune «Nu ne interesează ce zice CSM’. Nu era vorba să nu ne amestecăm cu ce zic magistraţii, că le ştiu ei pe ale lor?», a explicat Dan Tănasă, într-o discuţie cu jurnalista Sorina Matei.

Articolul precedentÎn urma prăbușirii tavanului de la Piața Rahova, Primăria Sectorului 5 sistează activitatea fizică în interiorul pieței
Articolul următorAngela Merkel renunță la restricțiile severe din perioada Paștelui