Opt chirurgi din Rusia, surprinși de un incendiu survenit în spitalul în care activau, au continuat operația pe cord deschis, în ciuda flăcărilor din clădire. Gestul medicilor de la Centrul de Chirurgie Cardiacă din orașul Blagoveschensk nu a trecut neobservat, ei fiind propuși pentru premiere, potrivit anunțului guvernatorului regiunii Amur, Vasily Orlov, informează Digi24.

Pacientul ar fi putut muri

În cazul în care cei opt chirurgi ruși ar fi ales să se salveze, pacientul aflat pe masa de operații ar fi murit, astfel că aceștia au luat decizia să pună meseria pe primul loc, riscându-și propriile vieți. Operația a avut loc la primul etaj al spitalului cuprins de flăcări, fiind nevoie de alimentare separată cu energie electrică, întrucât rețeaua spitalului fusese întreruptă. Mai mult, pompierii au avut grijă ca fumul gros să nu pătrundă în încăperea în care se desfășura operația.

Incendiu la un spital din Germania: un pacient a decedat, cinci sunt grav răniți

Totul s-a încheiat cu bine, operația fiind finalizată cu succes. Ulterior, pacientul a fost transferat la alt spital, pentru a primi îngrijirile necesare post-operație.

Cu toate că nu se știe exact ce anume a putut produce incendiul, se bănuiește că ar fi vorba despre un scurt circuit. În urma intervenției pompierilor, aproximativ 120 de angajați și pacienți au fost evacuați. Incendiul s-a extins pe o suprafață de 1.600 de metri pătrați.

Articolul precedentVoiculescu s-a ales cu o amendă de 1.500 lei
Articolul următorPrimăriile orașelor din țară cer Ministerului Sănătății bani prin PNRR pentru spitale
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.