Sursa foto: ziarulromanesc.es
Sursa foto: ziarulromanesc.es

Rata de infectare a scăzut în Spania: este motivul pentru care oficialii spanioli au decis să elimine portul măştii sanitare în aer liber.

Guvernul din Spania va elimina, începând cu joia viitoare, obligativitatea purtării măștii de protecție în aer liber. Anunţul a fost făcut, astăzi, de ministrul Sănătății, Carolina Darias.

Măsura fusese reintrodusă la sfârșitul lunii decembrie, cu scopul de a reduce răspândirea variantei Omicron a COVID-19, informează Reuters.

Spania elimină obligativitatea purtării măștii în aer liber. Cu toate acestea, măsura este una provizorie

Cabinetul intenționează să aprobe modificarea în ședința săptămânală programată pentru marți, decizia intrând în vigoare două zile mai târziu. Guvernul a spus întotdeauna că măsura va dura doar cât va fi strict necesar” a declarat Darias pentru presa spaniolă.

Ministrul Sănătății a explicat decizia, motivând că rata de infectare a scăzut în ultimele zile. Prin urmare, autoritățile consideră că situația s-a schimbat, renunţând, treptat, la mai multe măsuri.

Mai multe state din Europa au renunţat sau relaxat restricțiile anti-Covid

Alături de Spania, mai multe state precum Suedia, Anglia sau Franţa au renunţat la o serie de restricţii. Măsurile au venit în ciuda numărului mari de infectări prezent în mai multe ţări ale Europei.

Măștile nu mai sunt obligatorii în aer liber nici în Franța, arată publicaţia Gândul.

De asemenea, în cursul zilei de miercuri, guvernul Italiei a anunțat că va realiza un calendar pentru eliminarea treptată a restricțiilor.

România menţine purtarea măștii de protecție de tip medical sau FFP2, în toate spațiile publice închise și deschise, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului Sănătății și al Ministrului Afacerilor Interne

În ceea ce priveşte România, CNSU a propus, joi, prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Chiar dacă s-a propus ridicarea mai multor restricţii, CNSU vine şi o serie de măsuri care se menţin. Acestea prevăd purtarea obligatorie a măştii medicale sau FFP2, astfel încât să acopere gura și nasul, la interior şi exterior.

Următoarele categorii de persoane fac excepţie de la această măsură:

a) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;

b) persoanele care sunt singure în birou;

c) prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

d) reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

e) vorbitorii aflați în spații închise sau deschise cu condiția respectării distanței de minimum 3 metri între aceștia și oricare din celelalte persoane din public;

f) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activități sportive;

g) persoanele cu dizabilități cognitive”, se arată în Hotărârea CNSU nr. 7 din 3 februarie 2022.

Articolul precedentViktor Orban și relațiile Ungariei cu „noua Rusie”
Articolul următorGeorge Simion spune una, face alta, dar se jură că el nu
Jurnalist full-time / Pesimist part-time