OPERAȚIUNE BRICI: BRIȚA PREIA SIE!

Ei bine, uite că în altfel cam pe deplin debilul stat eșuat iohannist mai există și structuri contrainformative ai cărei ofițeri – fie ei și unii pe deplin acoperiți – nu uită că au depus jurământul militar doar în fața statului român!

Astfel că recenta ”Lovitură – avertisment” prin care dezvăluiam negocierile subterane purtate pentru ca Iohannis Werner Klaus să își ”plătească polițele” pe sfârșit de mandat prin importarea în fruntea Serviciului de Informații Externe a actualului ambasador în Israel, Radu Ioanid, a avut efectul scontat!

Astfel că suntem în măsură să informăm că, și dacă se va forța aplicarea ”planului nebun” de ”schimbare imediată a liniilor” la SIE, atunci aceasta va fi una pe deplin controlată.

Desigur, este un ”scenariu negru” pentru stabilitatea sistemului de siguranță națională și mai ales a principalului Parteneriat Strategic. Dar fie și așa, conducerea operativă a Serviciului de Informații Externe urmează să fie asigurată de actualul ”număr trei”.

”Mapa profesională” a generalului Ioan–Octavian Brița fiind pe deplin suficientă pentru a pricepe până și grupările mai mult transfrontaliere, decât transpartinice care vor ”să pună laba” pe SIE de ce în fruntea serviciului trebuie să rămână, fie și pentru a asigura interimatul strict operativ, un profesionist din interior. Mai ales că, totuși, vorbim de un general care a absolvit inclusiv cursuri postuniversitare la Facultatea de JURNALISM și științele comunicării din cadrul Universității București, ”amănunt” de puțini știut…

”Generalul Ioan–Octavian Brița este adjunct al directorului SIE, șef al Directoratului de Resurse, numit în funcție prin Hotărârea Consiliului Suprem de Apărare a Țării nr. 49 din 25.06.2019.

Încadrat în Serviciul de Informații Externe din anul 1995, a desfășurat și coordonat activități operative pe linie de intelligence și a contribuit activ la dezvoltarea și consolidarea parteneriatelor Serviciului pe linie de cooperare externă.

A executat misiuni în străinătate – temporare și de lungă durată, iar în țară a ocupat următoarele funcții manageriale în domeniul operativ: locțiitor șef Direcție, șef Direcție și șef Direcție Generală.

Pentru rezultatele obținute, a fost recompensat cu înaintări în grad, înainte de termen, și decorat cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler; Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Ofițer; Ordinul „Bărbăție și Credință” în grad de Comandor, cu însemne pentru militari și Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemne pentru militari”.

Articol preluat din ASI-România

VIAASI - Romania
SURSĂLovitura lu' Tache
Articolul precedentMinistrul Economiei, chemat să „dea seamă” de USR
Articolul următorCiolacu crede că Iohannis are șanse să ajungă la NATO
Senior partner Ziarul de Investigatii