Sursa: Facebook

Ministrul PSD al Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, va veni să „dea seamă” parlamentarilor, la solicitarea USR.

Mai exact, ministrul este așteptat să participe astăzi la „Ora Guvernului” în Senat, tema pe care o propune spre dezbatere grupul parlamentar USR din Senat fiind situaţia industriei româneşti de apărare în contextul de securitate creat de agresiunea Federaţiei Ruse asupra Ucrainei.

De altfel, senatorii au și alte discuții pe ordinea de zi: începând cu ora 9.00, sunt programate lucrări în COMISIILE PERMANENTE (la sediul Senatului și online).

Abia de la ora 10.00, la lucrările din Plenul Senatului este programată întâlnirea cu ministrul Oprea: „Ora Guvernului – Dezbateri politice cu participarea ministrului economiei, antreprenoriatului și turismului, domnul Ștefan-Radu Oprea, la solicitarea Grupului parlamentar al Uniunii Salvați România”.

În temeiul art. 182 din Regulamentul Senatului, Grupul parlamentar al Uniunii Salvaţi România solicită invitarea domnului Stefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului în cadrul Orei Guvernului (…).

Tema pe care o propune grupul nostru spre dezbatere este situaţia industriei româneşti de apărare în contextul de securitate creat de agresiunea Federaţiei Ruse asupra Ucrainei.

În mod special, solicităm domnului ministru să prezinte soluţiile pe care le întrevede Ministerul Economiei pentru dezvoltarea producţiei de armament şi muniţie în România, la un nivel care să acopere nevoile apărării naţionale şi să creeze oportunităţi de export în contextul creşterii masive a cererii pe piaţa internaţională pentru aceste produse specifice”, au detaliat membrii USR pentru publicația publicația Agerpres, citată de Știri pe Surse.

Ulterior, conform programului anunțat, de la ora 11.00, se trece la „treabă”, cu „întrebări, interpelări și răspunsuri”, dar și cu „declarații politice”.

Articolul precedentFost executor judecătoresc, judecat pentru executarea abuzivă a Complexului Energetic Oltenia
Articolul următorOPERAȚIUNE BRICI: BRIȚA PREIA SIE!