Sursa foto: Facebook - Ministerul Apărării Naţionale
Sursa foto: Facebook - Ministerul Apărării Naţionale

Victor Ponta a transmis condoleanţe familiilor piloţilor şi militarilor care şi-au pierdut viaţa în Dobrogea.

Accidentul a avut loc ieri seară, după ce MiG-21 și un elicopter militar s-au prăbușit.

În acelaşi mesaj, publicat astăzi dimineaţă pe contul de Facebook, Ponta a vorbit şi despre starea deplorabilă a avioanelor și elicopterelor din România.

De asemenea, președintele Partidului PRO Romania, a ţinut să adauge că statul român a cheltuit miliarde de euro pentru investiții în echipamente militare.

Cu toate acestea, deşi este anul 2022, avem nevoie de siguranţă şi trăim un război la graniţă, tragediile continuă să aibă loc.

Ponta: “România a cheltuit în ultimii ani multe miliarde de euro pentru investiții în echipamente militare”

Condoleanțe familiilor victimelor și apropiaților acestora. Dumnezeu să îi odihnească.

Nu vreau eu să fiu cel cârcotaș, dar e legitim să întreb: România a cheltuit în ultimii ani multe miliarde de euro pentru investiții în echipamente militare. Ieri, într-o singură zi, am pierdut un avion și un elicopter (fără să fim în război) – și 8 militari români”, a scris, pe contul de socializare, fostul premier al României.

În ciuda afirmaţiilor şi acuzelor făcute, în vremea în care Victor Ponta era prim-ministru, aceste avioane și elicoptere erau la fel de vechi

Oare am cheltuit bine banii? Oare putem să spunem că suntem pregătiți pentru apărare (cum aud mereu la televizor)? Sau ne rugăm să nu fim niciodată într-un conflict – și, la nevoie, să se ridice avioanele și elicoptere americane de la Baza Kogălniceanu? Cred că la această întrebare ar trebui să răspundă cineva. Cândva”, conclude fostul premier.

Ceremonii de comemorare în toate unitățile militare din țară și străinătate pentru piloţii decedaţi în Dobrogea

Ministerul Apărării Naţionale din România precizat, într-un anunţ publicat pe contul de Facebook, că vor fi organizate ceremonii militare în cinstea militarilor căzuți miercuri cu cele două aparate de zbor.

Toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional vor organiza, joi, ceremonii militare şi religioase de comemorare pentru militarii căzuţi la datorie în tragedia din Dobrogea, unde un avion MiG-21 Lancer și un elicopter IAR-330 Puma s-au prăbușit miercuri seară, a anunţat Ministerul Apărării.

Articolul precedentBogdan Aurescu vrea dreptate pentru victimele din Ucraina
Articolul următorIronia sorții: Rusia atacă Ucraina, dar Ministrul rus de Externe compară SUA cu Hitler și Napoleon
Jurnalist full-time / Pesimist part-time