Sursa foto: Timponline.ro

În luna aprilie, elevii vor putea participa la campania națională „Curățăm România”, ce are ca și obiectiv formarea de atitudini privind protecția mediului înconjurător.

În cadrul unei videoconferințe la care au participat ministrul Educației, ministrul Mediului și chestorul George Tuță, s-a vorbit despre modernizarea și reforma învățământului românesc.  

Campania își propune ca elevii să se implice activ pentru păstrarea țării curate, aceștia participând la activități de voluntariat în domeniul protecției mediului.

„Formarea de atitudini şi percepţii privind protecţia mediului reprezintă pentru cele două ministere un obiectiv la fel de important ca implicarea în acţiuni concrete de ecologizare pe bază de voluntariat”, se arată într-un comunicat al ministerului Educației.

Activitățile se vor desfășura la nivelul fiecărui județ

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a vorbit și despre introducerea „Săptămânii verzi” în structura anului școlar 2022-2023, aceasta fiind dedicată acțiunilor de protecție a mediului.

De asemenea, pe 11 aprilie a fost instituită, în urma inițiativei legislative lansată de George Tuță, „Ziua educației financiare, lege ce a fost adoptată de Parlamentul României.  Astfel vor avea loc manifestări publice și alte tipuri de evenimente în domeniul educației financiare.

Mai exact, în perioada 11-15 aprilie, elevii vor avea posibilitatea de a se întâlni cu reprezentanți ai instituțiilor financiar-bancare, subliniind importanța în școli a subiectelor despre educație financiară.

„Au fost prezentate, de asemenea, standardele de echipare cu mijloace informatice a sălilor de clasă, laboratoarelor de informatică şi Smart Lab-urilor educaţionale, conform ordinului de ministru semnat în data de 30 martie şi transmis spre publicare în Monitorul Oficial. Un obiectiv ambiţios al Ministerului Educaţiei este ca, la sfârşitul perioadei de implementare a PNRR, fiecare sală de clasă din România să fie echipată cu tablă inteligentă cu ecran tactil, care să substituie creta şi tablele clasice”, se mai arată în comunicat.

Reamintim că  prin PNRR, peste 360 de milioane de euro vor merge către modernizarea educației românești prin proiectul România Educată. Prin banii europeni vor fi construite 1.100 Smart Lab-uri și modernizate laboratoarele de informatică.

Citește și articolul: Controversatul Ordin al Ministrului Educației: Locuri bugetate pentru studenții din Ucraina vs studenți din România: „Ne-am angajat ca să nu murim de foame și să ne continuăm studiile”

Articolul precedentVirgil Popescu: „Nu există motive de panică, avem suficiente stocuri”
Articolul următorVapoarele amplasate la intrările în Constanța vor dispărea
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.