Ministrul Apărării salută suplimentarea forțelor americane în România

Și Franța a anunțat că este pregătită să trimită sute de militari în țara noastră.

Ministrul Apărării Vasile Dîncu  a reacționat miercuri, după ce Statele Unite au decis dislocarea soldaților americani din Germania în țara noastră. Oficialul a precizat că a avut discuții cu omologul său american, Lloyd J. Austin III, în urmă cu o săptămână,  cu privire la situația tensionată din Est.

„Am subliniat, atunci, necesitatea consolidării posturii aliate pe întreg flancul estic al NATO, în special în regiunea Mării Negre, ca formulă defensivă de asigurare a securităţii aliaţilor şi de descurajare a acţiunilor agresive în regiunea Mării Negre”, a spus Dîncu, relatează news.ro.

Dîncu: „Mă bucur că facem astăzi un pas atât de important în această direcţie”

De asemenea, demnitarul susține că decizia anunțată de Statele Unite reprezintă o măsură defensivă în sprijinul securității și apărării României, precizând că în următoarele zile, un batalion de vehicule blindate Stryker și 1000 de soldați americani vor ajunge în țara noastră.

Totodată, Dîncu a mai precizat că efectivele SUA vor contribui la întărirea posturii aliate și va descuraja orice fel de agresiune pe întreg flancul estic.

„Rămânem în strânsă coordonare la nivel NATO, pentru găsirea celor mai potrivite opţiuni de întărire a capacităţii noastre colective de apărare”, a declarat ministrul Apărării.

De asemenea, oficialul a anunțat că va avea loc și o dislocare a unor efective franceze în România. „Suntem deja în discuţii la nivel de experţi cu partea franceză în vederea materializării acestei iniţiative, încă o dovadă a solidarităţii aliate şi a relevanţei parteneriatului strategic dintre Romania şi Franţa”, a concluzionat ministrul.

Reamintim că Joe Biden a aprobat trimiterea de trupe în Europa de Est, informație confirmată ulterior de secretarul de presă al Pentagonului. Totodată, acesta a declarat că prezența trupelor militare nu va fi permanentă.

Această decizie vine în contextul în care Rusia, în ultimele luni, a comasat peste 120.000 de soldați la granițele Ucrainei. De asemenea, mai mulți oficiali americani susțin că Moscova a decis desfășurarea a mii de soldați în Belarus, cu scopul de a invada Ucraina. Cu toate acestea, Vladimir Putin a anunțat că NATO și aliații săi încearcă să tragă Rusia într-un război pentru a impune noi restricții.

Rusia, despre NATO: „Nu este un porumbel al păcii”. Promisiunea Statelor Unite și extinderea Alianței în Est

Articolul precedentVlad Popescu Piedone, la 15 ani de la aderarea României la UE: „Îmi propun să muncesc și să fac tot ce pot pentru ca românii să se întoarcă acasă”
Articolul următorFlorin Cîțu: „Unii politicieni au tendința să dea vină pe Uniunea Europeană pentru toate nerealizările lor”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.