Sursa foto: Glasul Sucevei

Deputatul Vlad Popescu Piedone, afiliat grupului parlamentar PSD, a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook cu ocazia împlinirii a 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană.

Demnitarul a precizat că unul dintre cele mai mari avantaje de care țara noastră s-a bucurat după aderare a fost posibilitatea de a călători în statele membre doar cu buletinul.

„Ne-a fost ușor să ne facem bagajele și să ne relaxăm în locuri pe care nu credeam că le vom putea vizita așa ușor. Uniunea Europeană a însemnat și o mai mare transparență în ceea ce privește cheltuirea banului public, lucru de care România avea mare nevoie. Totodată, prin aderare, economia țării aproape că s-a dublat”, a scris Vlad Piedone.

„Să respectăm și noi valorile fundamentale care stau la baza Uniunii Europene”

Totodată, fiul edilului Sectorului 5 a subliniat că prin „această libertate”, mulți români au decis să emigreze și nu au mai revenit în țară.

„Acest minus trebuie să-l transformăm într-o nouă abordare în ceea ce privește nivelul de trai din România. Să ne inspirăm de la celelalte state membre, mai dezvoltate decât noi, să implementăm măsuri care să îi facă pe români să se întoarcă și, mai ales, să îi facem pe cei care au rămas să nu plece”, a mai scris Vlad Popescu Piedone.

De asemenea, deputatul e convins că va reuși, prim măsurile viitoare, să crească nivelul de trai și să aducă pe românii plecați peste hotare din nou acasă.

„Acest lucru îmi propun să fac eu pentru cei care mi-au acordat încredere și m-au adus în Parlamentul României: sucevenii. Desigur, măsurile viitoare trebuie să fie pentru toți românii. Să le oferim un trai mai bun, siguranță, educație de calitate, servicii medicale la cele mai înalte nivele. Îmi propun să muncesc și să fac tot ce pot pentru ca medicii, profesorii, IT-stii, tinerii să nu mai plece. Să le fie bine aici, acasă”, a declarat fiul edilului Sectorului 5.

În încheierea mesajului său, fiul edilului Sectorului 5 a declarat că va respecta valorile fundamentale ale Uniunii Europene și a recomandat tuturor să facă la fel.

„Să respectăm și noi valorile fundamentale care stau la baza Uniunii Europene: respect pentru demnitatea umană, libertate, democrație, egalitate, stat de drept respectarea drepturilor omului, inclusiv cele ale minorităților. La mulți ani, România în U.E”, a concluzionat Vlad Popescu Piedone.

Reamintim că pe 1 Decembrie, cu ocazia Zilei Naționale a României, demnitarul a dat asigurări că „legământul” cu cei din Suceava va fi respectat, iar votul lor nu va fi trădat.

Vlad Popescu Piedone, mesaj emoționant de 1 Decembrie: „Putem depăși obstacole care par de netrecut”

Articolul precedentCiolacu, despre plafonarea prețurilor la alimente: „Haideţi să mergem la cauză”
Articolul următorMinistrul Apărării salută suplimentarea forțelor americane în România
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.