Președintele Senatului, Florin Cîțu, a declarat în Parlament, la ședința solemnă dedicată aniversării a 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană că unii politicieni au promovat negativ blocul comunitar. Cu toate acestea, președintele PNL a precizat că „este o realitate de necontestat” că aderarea a adus bunăstare tuturor românilor.

„Cele mai mari câștiguri pentru România și români sunt cele trei mari libertăți care nu au existat înainte de aderare: libera circulație a persoanelor, a mărfurilor și a capitalurilor”, a spus fostul premier.

Cîțu: „Noi am luat decizia că suntem o țară europeană”

De asemenea, liderul liberal a menționat faptul că în 2007, toate partidele politice s-au pus de acord cu privire la drumul european al României, dar după 15 ani, unii aleși ai poporului dau vina pe UE pentru că nu mai există industrie și că produsele românești au devenit o raritate în magazine.

„Adevărul este exact invers. Astăzi, IA românească este una dintre cele mai apreciate produse românești din Uniunea Europeană, iar Dacia Duster este în topul preferințelor cumpărătorilor din Franța, Olanda și Germania. Cel mai mare câștig al României și românilor este că nu ne mai bucurăm doar noi de produselor românești, ci le-am dat ocazia tuturor să se bucure de acestea”, a mai precizat Cîțu, potrivit stiripersurse.ro.

Totodată, liderul PNL a aminitit de faptul că tinerii au posibilitatea să se formeze și să studieze mult mai ușor și liber în Europa, să se pregătească pentru piața europeană. Mai mult decât atât, Cîțu a spus ferm că viitorul țării noastre este strâns legat de viitorul „construcției europene”, afirmând că toate eforturile trebuie centrare pentru identificarea direcțiilor prin care calitatea vieții tuturor cetățenilor să crească.

„În același timp, viziunea și acțiunile noastre comune la nivelul UE trebuie să fie calibrate schimbărilor ample care se produc chiar acum, sub ochii noștri, la nivel regional și european. Pentru mine si pentru Partidul National Liberal, Uniunea Europeană este singura opțiune!”, a concluzionat Cîțu.

Reamintim că pe 1 ianuarie 2007, România a devenit stat membru al Uniunii Europene.  

Cîțu, despre acuzațiile PSD. „Dacă ei cred că noi suntem partizanii, pot să stea în Opoziţie din nou”

Articolul precedentMinistrul Apărării salută suplimentarea forțelor americane în România
Articolul următorSecretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: „Alianța va face orice este necesar pentru a-şi proteja şi apăra aliaţii”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.