Sursa foto: Newsweek Romania

 Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) sunt de părere că interdicția de a călători nu va împiedica răspândirea noii tulpini sud-africane. Mai mult, OMS recomandă ca persoanele cu vârsta de peste 60 de ani să își amâne călătoriile.

În Statele Unite ale Americii (SUA) un comitet științific s-a pronunțat pentru autorizarea pilulei anti-COVID. Votul experţilor a fost strâns, cu 13 „pentru” şi 10 „împotrivă”, relatează news.ro. Avizul acestui comitet este consultativ şi decizia finala revine Agenţiei Americane pentru Medicamente (FDA).

Omicron se răspândește în toată lumea

Tratamentul pe bază de pilulă este foarte ușor de administrat și poate fi luat în cinci zile de la apariția primelor simptome ale bolii. În Europa, medicii francezi recomandă vaccinarea copiilor cu vârstă cuprinsă între 5 și 11 ani care prezintă un risc ridicat de infectare cu COVID-19. Olivier Véran, ministrul Sănătății din Franța, a tras un semnal de alarmă și a recomandat tuturor francezilor să se imunizeze, în contextul în care în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 47 de mii de noi cazuri.

În Germania, guvernul dezbate introducerea vaccinării obligatorie din 2022, măsură ce a fost adoptată în Austria deja. Mai mult decât atât, Grecia a declarat că imunizarea va fi obligatorie pentru persoanele cu vârste de peste 60 de ani. Conform ministerului Sănătății din Grecia, riscul infectării persoanelor în vârstă este mult mai mare.

De la descoperirea primelor cazuri cu noua tulpină sud-africană în Marea Britanie, premierul Boris Johnson a declarat că masca va fi obligatorie în spațiile publice. De asemenea, politicianul britanic va propune până la sfârşitul lunii ianuarie un rapel de vaccin contra coronavirusului pentru toţi adulţii.

Chiar dacă zeci de țări au suspendat legăturile aeriene cu țările din sudul Africii, reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au recomandat menținerea frontierelor deschise cât mai mult. Mai mult, ei au anunțat că testele PCR sunt eficiente în detectarea noii variante Omicron a coronavirusului.

Oamenii de știință susțin că noua tulpină se poate răspândi mai ușor și ar putea da forme mai grave de boală. Mai mult, ar putea fi imună la vaccinurile care există în acest moment.

Jurma: „Omicron a înlocuit Delta mult mai repede decât Delta a înlocuit Alpha”

Articolul precedentFlorin Cîțu: „Eroii noștri sunt medicii, fiecare român de peste hotare”
Articolul următorMaia Sandu, de Ziua Națională a României: “Mulțumim pentru prietenie”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.