Foto: Ştirile Pro Tv
Foto: Ştirile Pro Tv

Maia Sandu a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României, punând accent atât pe trecutul istoric care leagă cele două ţări, cât şi pe solidaritatea actuală dintre Moldova şi România.

Președintele Republicii Moldova a ţinut să mulţumească pentru colaborarea continuă, menţionând că, în viitor, aceasta se va remarca prin solidaritatea oamenilor, dar şi prin investiții reciproce, prin drumuri și poduri.

Maia Sandu: “În față avem un viitor care poate să ne apropie și mai mult”

Insistând pe trecutul istoric, pe cultura comună și pe limba română, limbă vorbită de ambele state, Maia Sandu a transmis un mesaj optimist, arătând că “avem în față un viitor care poate să ne apropie și mai mult”.

Dragă Românie, de ziua ta, îți doresc să rămâi puternică și generoasă”, a scris, pe contul de socializare, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

“De Ziua Națională a României, mulțumim pentru prietenie și pentru toate lucrurile bune pe care le-am făcut și le vom face împreună!”

Ne leagă trecutul istoric. Ne leagă cultura comună și limba română. În față avem un viitor care poate să ne apropie și mai mult. O vom face prin oamenii care și-au găsit rostul pe o parte ori alta a Prutului, prin investiții reciproce, prin drumuri și poduri”, transmite, pe pagina de Facebook, Maia Sandu.

În postarea publicată cu ocazia zilei de 1 decembrie, președintele Republicii Moldova a precizat că România trebuie să fie puternică și generoasă. Mai mult, statul român ar trebui să rămână o voce distinctă în lume și în Europa unită.

În plus, România ar trebui să fie un model de țară unde democrația și bunăstarea sunt două aspecte fundamentale.

Să mergem spre viitor împreună. La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români”, încheie Maia Sandu.

Articolul precedentOMS: Interdicţiile de călătorie nu vor stopa Omicron
Articolul următorDocumentul incluziv al Comisiei Europene, retras în urma criticilor
Jurnalist full-time / Pesimist part-time