Sursa foto: Hotnews

În mesajul de Ziua Națională, fostul premier Florin Cîțu afirmă că eroii zilelor noastre sunt medicii, antreprenorii și românii plecați peste hotare. Evident, Cîțu nu a ezitat să laude Partidul Național Liberal (PNL) pentru modul în care a transformat România într-o țară modernă.

Mai mult, liderul liberal a mai precizat că la 103 ani de la Marea Unire, e nevoie ca PNL să continue misiunea lăsată de „părinții fondatori ai României Mari.” Totodată, fostul prim-ministru a precizat că doar prin „aplicarea pricipiilor liberale” se poate ajunge la o modernizare a României.

„Doar aşa vom ajunge să avem o Românie puternică, ţara pe care şi-au dorit-o înaintaşii noştri la 1918. Onorăm istoria şi eroii de azi. Dar, cel mai important, în aceste vremuri complicate, este să ne amintim că există o singură Românie! O Românie unită sub valori şi principii democratice”, a mai precizat Florin Cîțu, președintle Partidului Național Liberal.

103 de la Marea Unire de la Alba Iulia

Și Nicolae Ciucă, prim-ministrul României, a transmis un mesaj cu ocazia zilei de 1 Decembrie. Șeful Executivului a amintit că doar împreună o să putem trece prin această perioadă dificilă.

„Am încredere că vom reuși să trecem împreună prin aceste greutăți și am încredere în curajul și credința românilor că unitatea rămâne una dintre valorile de neprețuit ale națiunii noastre, care ne inspiră și ne motivează să mergem mai departe”, a mai transmis generalul Nicolae Ciucă.

Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD), într-o postare pe Facebook, a precizat că România de astăzi este a tinerilor care învață pentru o viață mai bună, a bunicilor, a părinților.  

„Ei sunt România! Ei sunt românii care ne amintesc în fiecare zi cine suntem și ce valori avem cu adevărat.Ziua de azi trebuie să fie a lor! A tuturor românilor care cu cinste, demnitate și curaj duc prin munca lor această națiune înainte”, a mai precizat Ciolacu în mesajul său.

Astăzi se împlinesc 103 de la Marea Unire de la Alba Iulia unde s-a decis unirea Transilvaniei, Crişanei şi Maramureşului cu România.

Maraton de vaccinare de Ziua Națională a României

Articolul precedentMaraton de vaccinare de Ziua Națională a României
Articolul următorOMS: Interdicţiile de călătorie nu vor stopa Omicron
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.