Foto: preluare Digi24

Cu ocazia Zilei Naționale a României, Ministerul Apărării Naționale (MapN) organizează un maraton de vaccinare. Acțiunea este menită să sprijine efortul național privind combaterea coronavirusului. Astfel, în perioada 1-2 decembrie, românii pot opta să se imunizeze în șase spitale militare din țară în care funcționează centre de vaccinare.  

„Maratonul se va desfăşura în centrele de vaccinare din cadrul a şase spitale militare din ţară, care sunt şi centre regionale de depozitare a vaccinurilor împotriva SARS-CoV-2”, a transmis Ministerul Apărării.

Vaccinare împotriva COVID-19 de Ziua Națională a României

Cetățenii care doresc să se imunizeze o pot face, începând cu ora 8 dimineața a zilei de 1 decembrie și până la ora 16.00 a zilei de joi, 2 decembrie. Centrele de vaccinare din cele șase spitale militare vor fi deschis non-stop în perioada menționată. Astfel, doritorii se pot vaccina în spitalele militare din Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Craiova, Brașov și Timișoara. Procesul de vaccinare pentru persoanele deja planificate pentru aceste zile prin intermediul platformei electronice se va desfăşura în regim normal.

Mai mult, Ministerul Apărării a anunțat că între 3 decembrie 2021 și 3 ianuarie 2022, programul de funcționare al centrelor va  fi de la ora 8 dimineața și până la 16.00 după-masa. În zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale vor fi vaccinate doar persoanele înscrise în Platforma naţională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19.

Din păcate, numărul persoanelor vaccinate este într-o continuă scădere. În ultimele 24 de ore s-au imunizat împotriva noului coronavirus doar 41.562 de persoane. Dintre aceștia, 9.531 cu prima doză, 12.891 cu a doua doză, iar cu doza booster 19.140. Doza de rapel se administrează din data de 28 septembrie 2021.

Reamintim că Agenția Europeană pentru  Medicamente (EMA) recomandă administrarea vaccinului Pfizer împotriva COVID-19 pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani.

În România, de la debutul campaniei de vaccinare din 27 decembrie 2020 au fost administrate peste 14,8 milioane de doze. De asemenea, au fost vaccinate 7,25 de milioane de români cu schema completă, adică 37,6% din populație.

La nivel mondial au fost administrate aproape 8 miliarde de doze de vaccin, fiind vaccinată 42,7 % din populația globului.

Caramitru: “Românii nu vor certificatul verde pentru că sunt țărani și analfabeți”

Articolul precedentSorin Grindeanu, despre alianța PSD-PNL: „Nu am fost convins că e soluţia corectă”
Articolul următorFlorin Cîțu: „Eroii noștri sunt medicii, fiecare român de peste hotare”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.