Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Locuitorii orașului Sibiu acuză o nouă problemă: deși a scăzut numărul câinilor maidanezi, s-au înmulțit pisicile.

Sibiul are acum o nouă problemă: o creștere rapidă și alarmantă a numărului de pisici comunitare”, relatează Turnul Sfatului.

Este nevoie de o campanie de sterilizare pentru a reduce numărul pisicilor din Sibiu. Totuși, autoritățile refuză să se implice și, timp de 6 luni, au refuzat să ofere un răspuns

În momentul de față, asociațiile pentru protecția animalelelor precizează că problema nu poate fi rezolvată fără un sprijin venit din partea autorităților.

Cu toate acestea, autoritățile din Sibiu tratează problema cu indiferență, iar numărul pisicilor comunitare este în creștere.

Este un fenomen oarecum natural: când scade numărul populației de câini de pe stradă, automat crește populația de pisici, dacă nu se intervine nicicum. Cu cât vor fi mai puțini câini, cu atât în Sibiu vor fi mai multe pisici dacă nu vor fi sterilizate”, descrie Andreea Roseti, vicepreședinte al Animal Life.

Animal Life este cea mai activă și cunoscută asociație de protecție a animalelor din zona Sibiului.

Un alt exemplu este Municipiul Oradea. Aici, autoritățile au început, încă din 2018, să lucreze la un regulament prin care s-a interzis hrănirea pisicilor pe domeniul public, mai precizează sursa citată.

Vicepreședintele Animal Life: ”Sibienii se plâng că pisicile le intră în case și le umblă pe mașini”

Conform declarațiilor oferite de Andreea Roseti, asociația se confruntă cu foarte multe solicitări și reclamații de la foarte mulți oameni. Aceștia sună fie din zona centrală a Sibiului, fie din zone de blocuri.

Sibienii se plâng de faptul că numărul pisicilor din zona lor de domiciliu este foarte mare. Aceștia acuză că fac multă mizerie, generează mirosuri neplăcute, le intră în case și le umblă pe mașini. În plus, sunt foarte zgomotoase în perioada de împerechere și fată în tot felul de locuri”, a descris, pentru Turnul Sfatului, Andreea Roseti.

Articolul precedentElevii din Târgu Mureș pot începe colectarea selectivă în școli
Articolul următorAUR critică schimbările propuse de Cîmpeanu: „Elevii nu se educă pe internet”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time