Foto: Facebook-Ioana Lazăr

Ziarul de Investigații a solicitat mai multe detalii oficialilor Ministerului Educației despre implementarea proiectului național România Educată. Acesta ar trebui să producă efecte începând cu data de 1 octombrie ac.

După aproape două luni de zile, timp în care am formulat reclamație administrativă în baza Legii 544.2001 privind accesul liber la informație, Ministerul Educației comunică Zin.ro un link care nu are nicio legătură cu cele solicitate. Noi am solicitat date despre rezulatele grupului de lucru, nicidecum obiectivele proiectului în sine. Imposibilitatea de a înțelege o întrebare și de a redacta o sinteză în baza acestei solicitări devine îngrijorător pentru capacitatea de înțelegere a unui text simplu a oficialilor de la Educație

Marea reciclare în Educație. Dată afară de Anisie, adusă înapoi de Cîmpeanu, responsabilă de cel mai important proiect pentru Educație

Cea care este responsabilă de implementarea proiectului România Educată este Ioana Lazăr, o absolventă de Drept a Universității Spiru Haret, nevoită să susțină licența la Academia de Poliție, deoarece Spiru Haret nu era acreditată, așa cum relatează și edupedu.ro

Ioana Lazăr a fost dată afară din Ministerul Euducației de Monica Anisie(PNL), la data de 8 decembrie 2020. Imediat după formarea Guvernului Cîțu, Sorin Cîmpeanu(PNL) a semnat un ordin prin care Lazăr revine în Ministerul Educației, cu detașare, în funcția de secretar general în cadrul Ministerului Educației. Minunea s-a produs chiar în Ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie 2020.

Tot mai sus cu fabrica de diplome

Potrivit CV-ului public, Ioana Lazăr lucrează la Minsierul Educației din 2005. A început activitatea la Direcția Juridică, apoi a ajuns să coodoneze mai multe proiecte, unele de anticorupție.

Universitatea Spiru Haret este numită o fabrică de diplome. În 2019, procurorii DIIICOT au dat năvală la această instituție de învățământ după ce s-a dovedit că absolvenții își cumpărau diplomele pentru sume curpinse între 300 -1000 de euro.

Spiru Haret fost înființată în 1991 de Aurelian Bondrea, absolvent de liceu la fără frecvență și al Școlii politice ‘Ștefan Gheorghiu’ cu frecvență redusă.

Articolul precedentBăsescu trebuie să scoată din buzunar 5.000 lei. CNCD l-a amendat după i-a numit pe maghiari „complexați”
Articolul următorAccident ascuns de angajații Centrului de Plasament Plopeni! Un copil și-a rupt piciorul: „Hai să zicem că a căzut!”
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”