Băsescu trebuie să scoată din buzunar 5.000 lei. CNCD l-a amendat după i-a numit pe maghiari „complexați”

Amenda poate fi contestată în instanță

Fostul președinte, actual europarlamentar PMP, Traian Băsescu a fost amendat de CNCD cu suma de 5.000 lei, ca rezultat al afirmației făcute de acesta la adresa populației de etnie maghiară, din țara noastră. Băsescu a fost acuzat de discriminare şi încălcarea dreptului la demnitate, după ce i-a numit pe maghiari „un popor complexat, iar complexele îi fac să nu mai suporte pe altcineva lângă ei”. Afirmațiile au fost făcute imediat după scandalul ce i-a implicat pe muncitorii sri lankezi de la brutăria din Ditrău.

Brassai Hunor, despre amenda primită de Traian Băsescu: „Acest caz ar trebui să fie un avertisment pentru toţi cei care consideră că ne pot insulta comunitatea”

Președintele organizației din Târgu Mureș a PPMT (Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania), Brassai Hunor, a remarcat la momentul respectiv că CNCD nu s-a autosesizat, astfel că l-a reclamat pe Băsescu. Din reclamația a rezultat o amendă de 5.000 lei.

Cu toate astea, amenda poate fi contestată în instanță.

„Ca lideri ai Partidului Popular Maghiar din Transilvania şi ca maghiari din Transilvania, ne asumăm responsabilitatea pentru comunitatea noastră şi vom fi vigilenţi cu privire la declaraţiile care pot instiga comunităţile. Prin această decizie a CNCD dorim să transmitem şi un mesaj tuturor politicienilor că nu vom tolera atitudini anti-maghiare şi provocări (…) Trebuie să luăm măsuri de fiecare dată când experimentăm aceste aspecte şi, prin toate mijloacele care le avem la dispoziţie, să împiedicăm politicienii români să creeze tensiuni între majoritate şi minoritate, stigmatizând comunitatea noastră”, a declarat Brassai Hunor.

Citește și: Vîlceanu anunță ordonanța Guvernului privind modificarea Codului Fiscal și Codului de Procedură Fiscală

Articolul precedentOlăroiu a adus disperare în CJ Ilfov. Oficialii instituției habar n-au unde vor depozita gunoiul
Articolul următorMarea reciclare în Educație. Cel mai important proiect, coordonat de o absolventă Spiru Haret
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.