Situație incredibilă, dezvăluită, la un an de la incident. Angajații unui centru de plasament din județul Prahova au încercat să ascundă un accident rutier în care a fost implicat un copil aflat în îngrijirea lor.

Băiatul era întins în iarbă și urla de durere, dar în loc să îi acorde primul ajutor și să sune la salvare, angajații stau și se tocmesc în legătură cu varianta pe care să o prezinte public. Copilul accidentat țipă că are piciorul rupt, dar o îngrijitoare îi cere pe un ton ridicat să tacă din gură.  Mai mult, cei înregistrați sunt îngrijorați de starea autoturismului care l-a accidentat pe copil. 

Întreaga discuție a fost filmată, cel mai probabil de un al minor din centru și a fost făcută publică pe rețeaua de socializare Facebook. 
Accidentul a avut loc în luna iunie a anului trecut, iar surse apropiate achetei susțin că un angajat al centrului și-a parcat autoturismul în curtea instituției, lăsând cheile în contact. Unul dintre adolescenții aflați în centru s-a urcat la volan și a lovit un alt băiat aflat în curtea instituției

Cazul a ajuns și în atenția polițiștilor prahoveni. 

”Aspectele semnalate au făcut obiectul unui dosar penal în care polițiștii au efectuat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și nerespectarea atribuțiilor privind verificarea tehnică ori efectuarea reparațiilor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești. La data de 30 aprilie 2021, dosarul a fost înaintat cu propunere de soluție procedurală, unității de parchet sus-menționate”, au anunțat reprezentanții IJP Prahova. 

Și conducerea  DGASPC Prahova, instituție în a cărei subordine este Centrul de la Plopeni, a făcut o anchetă internă. Doi angajați au rămas fără contract de muncă, iar alți patru au fost  sancționați cu reducerea salariului pe bază pe o perioadă de trei luni de zile. Un alt angajat a primit avertisment scris. 

Ne întrebăm însă cum ar fi reacționat respectivii angajați dacă cel accidentat ar fi fost propriul copil. Vom învăța oare vreodată să acordăm respect și iubire și copiilor din centrele de plasament? 

Articolul precedentMarea reciclare în Educație. Cel mai important proiect, coordonat de o absolventă Spiru Haret
Articolul următorGreen Village Sfântul Gheorghe rămâne fără serviciu de salubrizare din 3 septembrie 2021!
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...