Gheorghe Nichita (Revista 22)

Magistrații Judecătoriei Botoșani au admis cererea de eliberare condiționată pe care fostul primar al Iașiului, Gheorghe Nichita, care a fost condamnat în august 2020 la cinci ani cu executare în dosarul de luare de mită de la UTI. Decizia de eliberare nu este definitivă.

Admite propunerea formulată de Penitenciarul Botoşani privind liberarea condiţionată a condamnatului Nichita Gheorghe, în prezent deţinut în Penitenciarul Botoşani, din executarea pedepsei de 5 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 2324/2017 a Tribunalului Bucureşti. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Nichita Gheorghe de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii emis de Tribunalul Bucureşti. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare

se arată în minuta Judecătoriei Botoşani

Liviu Dragnea e un om liber. Decizia Tribunalului Giurgiu e definitivă

Gheorghe Nichita, mită de 10%

Gheorghe Nichita a fost acuzat de procurorii DNA că a luat mită de 10% dintr-un contract de 70 de milioane de lei. „În vara anului 2013, în contextul implementării proiectului „Sistem de Management de Trafic în Municipiul Iași” care privea fluidizarea traficului rutier și pietonal, precum și scăderea gradului de poluare, finanțat din fonduri europene, inculpatul Nichita Gheorghe, în calitate de primar al municipiului Iași, cu intenție, a pretins, în mod direct, inculpatului Mardarasevici Iulius Gabriel, și în mod indirect, inculpatului Urdăreanu Tiberiu, un procent de 10% din valoarea contractului, pentru a agrea câștigarea licitației de către asocierea UTI – IBC și semnarea contractului respectiv, în valoare de 69.614.309 lei (fără TVA), precum și pentru asigurarea derulării acestuia în bune condiții.

Acest lucru a avut la bază o înțelegere anterioară între inculpații Nichita Gheorghe, Mardarasevici Iulius Gabriel (pentru IBC) și Urdăreanu Tiberiu (pentru UTI), aceștia din urmă efectuând, cu sprijinul inculpatului Tănăsescu Mihail și a unei alte persoane, demersuri frauduloase pentru colectarea banilor (ce urmau a fi dați cu titlu de mită)”, se arată în comunicatul DNA de la acel moment.

Pe 29 septembrie 2020, magistraţii Tribunalului Iaşi l-au condamnat pe fostul primar la cinci ani şi două luni de închisoare într-un alt dosar, însă sentinţa nu este definitivă.

Mihai Chirica, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Articolul precedentPNL: Cătălin Drulă se ocupă de campanii de PR de tip „corporatist”
Articolul următorDosarul fraudei electorale de la Ciorani, trimis în judecată