23 de inculpați, inclusiv primarul comunei prahovene Ciorani, au fost trimiși în judecată în dosarul fraudei electorale. 

Conform surselor judiciare, 20 de persoane sunt acuzate de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, două sunt acuzate de complicitate la comiterea acestei fapte, iar primarul Marin Voicu este trimis în judecată pentru instigare la falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

Patru acorduri de recunoaștere a vinovăției au fost încheiate în acest dosar. 

Dosarul şi acordurile vor fi judecate la Judecătoria Buzău. Procurorii care instrumentează cauza au cerut şi obţinut în instanţă strămutarea cauzei. Ei au motivat că Judecătoria Mizil, care era competentă în această cauză, nu ar putea fi imparțială în judecarea acestui dosar, deoarece din arhiva acestei instanţe au fost furate buletine de vot de la alegerile din Ciorani.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova – Serviciul investigaţii criminale, au efectuat, în luna iunie, 18 percheziţii domiciliare într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

„Cu ocazia alegerilor locale din data de 27 septembrie, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi preşedintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea. În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formaţiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formaţiuni politice”, preciza Parchetul.

Articolul precedentGheorghe Nichita, eliberare condiționată la mai puțin de un an de la încarcerare
Articolul următorMAE a confirmat decesul marinarului român de pe petrolierul atacat în largul Omanului
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...